ברחוב שלנו יש תחנת אוטובוס שבוטלה ע"י אגד בפועל (נהגים מסרבים לעצור בה, בפירוט התחנות היא לא מופיעה לא באתר הרישמי של אגד ולא באתרים אחרים...).
ובכל זאת נשאר סימון על המדרכה.
במשך שנים לא חילקו שם דו"חות ולפתע השבוע החלו.
האם יש לנו קייס ?
אם אכן התחנה בוטלה,קרי אינה פעילה וניתן יהיה להוכיח זאת ע"י מסמך מחברת אגד ו/או מסמך מאת הרשות המקומית, נראה כי ניתן יהיה לבטל את הדו"ח.
נ.ב הריני להפנותך לפס"ד בימ"ש מחוזי ת"א (כב' הש' דוד רוזן עפ"א 80020/07)
פס"ד מרחיק לכת שקבע כי מותר להחנות בתחנת אוטובוס כאשר לא מדובר בשעות פעילות הקו.!!!!
בברכה
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
שלום וברכה ותודה על התגובה המהירה.
בנוגע לפסק הדין שציטטת, לצערי כבר ניתן פסק דין בעליון שהפך את מסקנת הדברים.
אלא שהמקרה שלי שונה - מאחר ובמקרה שלי עצם הצבת התמרור (או אי סילוקו) הינה לכאורה לא חוקית מצד הרשות.
הבעיה שלי היא, שנמיג אגד מתעקש שיש שם תחנה למרות שכל העובדות מוכיחות את ההפך: הנהגים לא מוכנים לעצור שם, התחנה לא מופיעה בפירוט התחנות של אגד (ושל אתרים אחרים).
תודה שהארת את עיני לעניין פסה"ד בעליון.
עם זאת, מאז מתן פסה"ד חוקק תיקון המאפשר חניית כלי רכב בתחנות אוטובסים (בהגבלות הקבועות בס' 70א1(א) בפקודת התעבורה).
בכל מקרה לעניינינו, אם אגד מתכחשת אתה בבעייה....תנסה להשיג אישור של הרשות המקומית.
במידה ותבחר להישפט, ייתכן כי השופט יקבל את טענותיך(אך ייקל לך להוכיח באמצעות ראיות), בכל אופן ללא ראיות אתה לוקח סיכון של הרשעה שתגרור כפי הנראה קנס גבוה יותר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר