שלום רב,
קיבלתי היום דו"ח של 1,000 ש"ח על החזקת טלפון נייד. השוטר טוען (כך כתב) שהחזקתי את הנייד בידי הימנית והוא זיהה אותי ויצא מנקודת מוצאו תוך שמירת קשר עין רציף (ברכבי חלונות אחוריים כהים והשוטר שיקר וכתב בדו"ח שחלונותיי שקופים וללא וילונות!).
דבריו של השוטר מופרחות והתחושה שלי שהשוטר לא עמד במכסתו היומית/חודשית ולכן חיפש יש מעין.
אציין כי יש ברשותי 18 שנה רישיון ואין לי עבירת תנועה אחת וגם זו איננה נכונה ולא מוצדקת (אם הייתי עוברת עבירה הייתי מוכנה לשלם עליה!)
מה סיכויי לזכות במשפט שכזה ובמקרה שהשופט יאמין לשוטר מה המקסימום קנס שאוכל לקבל??
אודה לתשובתך!
תודה!!
לילך שלום,
הייתי מציע לך למצות הליכים בטרם תפני לביהמ"ש.
ייעוץ מדויק יכול להינתן רק במידה וכל הפרטים העובדתיים ידועים לי, אלא שמתוך דבריך לא הבנתי (פרט לעובדה שיש לך מאחור חלונות כהים) מה היא העילה שאת טוענת להגנתך?
כדי לא להאריך בדברים הפעולה הראשונה שהייתי ממליץ לך לעשות (תלויה רבות אם ישנה עילה בחוק לביטול או לא?) לבקש את ביטול הדו"ח או את המרתו באזהרה(במידה ואין עילת ביטול).[ניתן להגיש את אחת משתי הבקשות במסגרת 30 הימים מקבלת הדו"ח].
במידה ותקבלי תשובה שלילית עדיין תוכלי תוך 30 ימים נוספים ממתן התשובה לשלם או לבקש להישפט ואז להציג את הגנתך וראיותך(אם ישנן כאלה) בפני השופט.
נ.ב התנאים להמרה אם תבחרי באופ' זו הם: 10 שנות וותק, 5 שנים אחרונות ללא עבירות והודיה בביצוע העבירה.[שימי לב שישנה בעייתיות מסוימת אם לאחר מכן תבקשי להישפט].
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
עו"ד ויגלר,
בראש ובראשונה ברצוני להודות לך על התשובה המהירה.
מצטערת אם לא הייתי מספיק ברורה, פשוט הנני נסערת מאוסף השקרים שהשוטר ציין בדו"ח. ברשותך אסביר בקצרה:
מבחינתי לא הייתה עבירה, השוטר עקף אותי מימין וביקש שאעצור בצד. כששאלתיו בעבור מה רישיונות טען בפניי שהחזקתי את הטלפון ביד ודיברתי (מה שלא היה נכון!).
לא הקריא את הדו"ח בפניי ולאחר מכן גיליתי שישנם שם אסופה של שקרים (שמר על קשר עין-לא יכל חלונות כהים, חלונות שקופים אין וילונות, החזקתי את הנייד בידי הימנית, כשראיתיו מימין לחצתי על המסך ופירוש שלו שכנראה ניתקתי
שיחה).
לפני שנפרדנו לשלום ובידי הדו"ח ביקשתי לדעת מה שמו של השוטר השני שהיה עימו, אז קיבלתי תשובה שהשוטר השני לא רלוונטי כי הוא לא ראה את דבר העבירה (ואני אומרת, עבירה שציינת כמו סרט איימים והשוטר השני לא היה מעורב?!?)
לא אודה בדבר עבירה שלא היתה.
אפשרותי היחידה היא לפנות לבית משפט?
רב תודות!
לילך שלום,
כן. את בהחלט יכולה לבחור באופציה זו כ"דרך המלך" אם כי הצעתי בתשובתי הקודמת מעיין "מיצוי הליכים"(שיכולים להוביל לתוצאה דומה עם פחות בזבוז משאבים מצידך).
בכל מקרה יש לך זכות תוך 90 ימים לבקש להישפט, רק תקחי בחשבון שהמשפט יתמשך בשני ימי דיונים לפחות.(ובכל מקרה תצטרכי לשכנע את השופט לעניין ניתוק קשר העין של השוטר וכן כי לא "השתמשת בנייד"-תקראי את תקנה 28(ב) לתקנות התעבורה ותביני את היקף תחולת התקנה.
נ.ב תזכרי שאם לא תצליחי לשכנע בטיעוניך וראיותיך את צפויה לקנס גבוה יותר כפי שקבוע בסעיף 230 בחוק סדר הדין הפלילי!!
לא נותר לי אלא לאחל לך בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר