דורון שלום.
אתמול נסעתי עם רעייתי בכביש מס 1 והיינו חגורים שנינו כל הנסיעה. היה פקק ארוך מאד והתינוק שלנו צרח במושב האחורי ואשתי הסירה את החגורה לכמה שניות ובדיוק עברה שוטרת בשוליים מימין ועצרה אותי.
היא ביקשה ת.ז של שנינו אך לאשתי לא היה ת.ז עליה ואז השוטרת רשמה לי את הדו"ח 250 ש"ח ו 2 נק' על סעיף שהנחתי לנוסעת ליידי לא לחגור חגורת בטיחות.
שאלתי אלייך דורון
1. מה החוק לגבי זה אני אשם בכך? ואם זה היה טרפיסט לא חגור גם אני אשם?
2. אני נוהג 8 שנים ויש לי רק עבירת מהירות אחת משנת 2007, האם אני יוכל להמיר את הדו"ח לאזהרה?
3. אם אבקש להישפט אני צריך להישפט או רעייתי? ומה הסיכוי לזכות בטענה שהתינוק בכה בכי תמרורים והסירה את החגורה לכמה שניות?
תודה מראש על תגובתך!!
בראל שלום,
1- כנהג וכבעל רכב הינך אחראי לבטיחות הנוסעים ברכב ועליך לוודא כי כולם חגורים.
2-לא תוכל להמיר לאזהרה כי אינך עומד בקרטריונים (אחד מהם 5 שנים אחרונות ללא עבירות).
3- אתה הנאשם ולכן אתה צריך לבקש את הבקשה הנמצאת בצידו האחורי של הדו"ח, עם זאת למשפט בוודאי שכדאי לך להעיד את אשתך (כעדת הגנה).
4- אינני יודע אם בכי תמרורים היא סיבה מספיק טובה, אך היה לי מקרה בו נוסע(הבעל) הסיר את החגורה(אשתו הייתה הנהגת) מאחר והתינוק מאחור החל להשמיע קולות של חירחורים (קוצר נשימה) ולכן הדבר היה דרוש כדי להציל חיים, הטענה שנטענה על ידנו הייתה ל"הגנת הצורך"(סעיף 34 י"א בחוק העונשין).
[ראה:תת"ע 10391-08-10 מדינת ישראל נ' חממי-בתיק זה לא היה יצוג].
לסיכום - תערוך שיקול של עלות מול תועלת ותחליט אם לבקש להישפט.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
אתה יכול בבקשה לשלוח לי במייל את הפס"ד של אותו מקרה?
בראל שלום,
לא השארת את כתובת המייל שלך.
בכל מקרה אתה יכול ליצור קשר ישיר [משרדי מפורסם באתר זה בקטגוריית עו"ד לתעבורה], ואני אדאג שפסה"ד יישלח אליך.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר