שלום,
קיבלתי 2 דוחות על 2 עבירות, ובהמלצת עו"ד הגשתי בקשה לאיחוד תיקים, כאשר העבירה הקלה יותר (קנס ללא נקודות) היא התיק העיקרי.
בגזר הדין נרשם כי עליי לשלם קנס על סכום שתי העבירות.
לא נרשם דבר לגבי הנקודות המיוחסות לעבירה השנייה.
האם זה אומר שלאחר תשלום הקנס לא אקבל את הנקודות?
ורד שלום,
בית המשפט לתעבורה אינו קובע את הנקודות הנזקפות לחובת העבירה. פשוט לאחר ההרשעה נשלח המידע למשרד הרישוי ושם מתנהל מרשם הנקודות(אגף מידע).
במקרה שלך לדעתי חלה תקנה 546.(א) לתקנות התעבורה שקובעת : "הורשע נהג בכמה עבירות שנכללו בכתב אישום אחד, יירשמו לו במרשם העבירות הנקודות בשל העבירה שבה הורשע אשר לה נקבע מספר הנקודות הגבוה ביותר".
כך שלדעתי ברגע שהיה בידך דו"ח שלא זוקף נקודות לחובתו לא יצאת נשכרת מהבקשה לצירוף דו"ח.
בכל אופן יתכן ויש נתון שאין בידי, ועל מנת להיות בטוחה, את יכולה לגשת למשרד הרישוי בעוד מספר ימים(לעיתים גם שבועות) ולבקש תדפיס נקודות עדכני.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תודה על המענה המהיר.
מה שאני מבינה זה שלמעשה ברגע התשלום של הקנסות אני אורשע על שתי העבירות (אחת ללא נקודות והשנייה עם). אח"כ המידע יגיע למשרד הרישוי ושם ייתנו לי את הנקודות.
אם כך, וסליחה שאני שואלת את זה אותך, לשם מה העו"ד המליץ על איחוד תיקים?
ורד שלום,
אינני יודע מספיק פרטים בשביל לשפוט!
את השאלה הזאת את צריכה לשאול את מי שייעץ לך?
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
הוא אומר שהייתה תקנה (הוא לא זוכר כרגע את מספרה) שמאפשרת לאחד מספר תיקים ולהישפט רק על תיק אחד.
בינתיים, הוא אומר, התקנה שונתה ועלול להיות שאקבל עונש על 2 התיקים (כבר רשום בגזר הדין שאני מואשמת בשני התיקים).
תקנה 546 א' כנראה אינה תקפה כאן כי מדובר בשני כתבי אישום (שני מקרים שונים) ולא אחד.
ברצוני לציין ששילמתי לעו"ד כדי שיאחד עבורי את התיקים (הוא אמר שברגע שקובעים את התיק עם העבירה הפחות חמורה לתיק העיקרי, אני מקבלת את הניקוד על-פיו, כלומר, 0 נקודות) וייצג אותי במשפט.
האם נפלתי קורבן?
מה באפשרותי לעשות כנגדו, והאם לשלם בינתיים את הקנסות?
אני מודה לך על העזרה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר