שלום
אני נוהג עם אופנוע 250 סמ"ק כל בוקר לעבודה. הכביש מאד משובש ולפעמים אני לא מצליח להמנע מלהכנס לבורות עמוקים מאד. מערכת הקפיצים של האופנוע שלי כבר לא מה שהיתה פעם, במהמורות קטנות זה לא משמעותי אבל בכביש משובש במיוחד כמו זה המדובר, מלבד העובדה שהחוליות בגב שלי זזות בכל פעם וזה כואב מאד, גם יש נזק לאופנוע
הייתי במוסך ואמרו לי שהמזלג עקום ושצריך להחליפו, בעלות של 1200 ש"ח
האם אני יכול לפנות לעיריה בבקשה לתשלום על התיקון ?
מה הצעדים שאני צריך לנקוט ?
תודה
מיכה שלום,
באופן כללי אתה טוען ל"מפגע" או "מפגעים" בכביש. ועוד לטענתך כתוצאה מהמפגעים הללו נגרם נזק (שהוא מעבר לבלאי סביר) לבולמים הקדמיים ולמזלג.
לעניין התביעה הנזקית - אתה יכול להגיש תביעה כנגד העירייה (אם המפגע/ים בתחום העירייה - דרך עירונית) אך עליך להוכיח את טענתך בעזרת חוות דעת של שמאי אפונועים ולא זו בלבד אלא שבחוות הדעת יצויין הקשר הסיבתי בין המפגע/ים לבין הנזק הנטען. כמו כן עליך לצרף תמונות המעידות על המפגע/ים החריג/ים.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
בעיקרון הסיכון מבחינתי הוא שאני אשלם לשמאי ולא אזכה בסוף את התביעה
תודה רבה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר