שלום רב.
לפני מספר ימים נאלצנו לסור בבהילות לבית חולים עקב דימום מאסיבי שקרה לאשתי - בחודש שלישי להריונה. הגענו לבי"ח תל השומר אך הואיל והכניסה למיון נשים היתה חסומה עקב עבודות תשתית - הפנו אותנו לחניון מרוחק. חנינו בחניה הראשונה שראינו ליד המדרגות ובעוד אשתי מדממת - מיהרנו לחדר המיון, שהיה מרוחק גם ככה. כשחזרתי לרכב גיליתי כי קצת פחות משעה לאחר שנקלטנו בחדר המיון - בעוד אשתי מצויה בבדיקות ואני לצידה - קיבלנו דו"ח ע"ס 1000 ש"ח בגין חניה בחניית נכים. יצויין כי לא היה מקום חניה פנוי בקרבת מקום ואף מאבטחי ביה"ח בכניסה, הנחו אותנו לחנות בחניון זה.
לאור נסיבות אלו - מה הסיכוי לביטול הקנס?
אודה לתשובתכם. חג שמח
אריק שלום,
ראשית אני מקווה שאשתך חשה כיום בטוב.
שנית, אינני יכול להבטיח את שיעורי ההצלחה בביטול הדו״ח, אך אם תצרף מסמכים רפואיים ממש סמוכים לשעת ביצוע העבירה יתכן כי טענת הגנת הצורך תעמוד לך.(ראה סעיף 34 י״א בחוק העונשין).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
ראשית - תודה על התשובה ועל ההתעניינות בבריאותה של אשתי. ב"ה היא בסדר, עם בטן גדלה וטופחת.
האם אתה מציע לפנות בבקשה לביטול קנס לעיריה, או ישר בקשת רשות להישפט?
תודה וחג שמח
אריק שוב שלום,
על מנת לחסוך את זמנך וזמנו היקר של ביהמ״ש לעניינים מקומיים הייתי מציע למצות הליכים, קרי, תחילה להגיש בקשה לביטול. אגב יהיו לך 30 ימים לבקש להישפט מיום קבלת התשובה השלילית (במידה והיא תהיה כזו).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר