ליד ביתי יש זוג צמתים במרחק כמאה חמשים מטר זה מזה - בשעות הבוקר יש עומס בצומת א', ונוצר תור של מכוניות המחכות לעבור בצומת. התור נמשך עד צומת ב'. נהגים הפונים ימינה בצומת ב' ע"מ להגיע לצומת א', מוצאים את עצמם בנתיב הימני, מחוץ לתור. ישנם כאלה המתקדמים בנתיב הימני, עד שמצליחים לגנוב מקום בתור, וישנם נהגים אדיבים שמשתדלים להיעמד בסוף התור. כדי לעשות זאת בלי לעכב את הטור שמחכה מאחוריהם, הם נאלצים לעבור על אזור הפרדה מסומן (פעולה לא מסוכנת מאחר ומדובר בפקק עומד). היום קיבלתי קנס משוטר שעמד ליד הצומת, מתעלם מגנבי התור שהתקדמו בנתיב הימני, ונתן קנסות לנהגים האדיבים והמתחשבים שנעמדו בסוף התור.
שאלתי: אם אבקש להישפט, האם יש סיכוי שהשופט ישמע את ההסבר ויתחשב בו, או שהוא מחוייב להכריע נגדי בשל העברה שביצעתי, בלי קשר לנסיבות?
אלי שלום,
אני מבין ללבך אך אענה בקצרה כמו שאני תמיד אומר ללקוחות שלי: זה שהשוטר לא היה בסדר לא הופך אותך לבסדר.
אתה ביצעת עבירה, הטענה שלך היא שאחרים ביצעו עבירה חמורה יותר אך השוטר התעלם מכך. לא יעמוד לך בבית המשפט.
בהצלחה,
ערן בן-עמי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
ערן בן-עמי שלום, תודה על תשובתך,
הבהרה:
הטיעון שלי אינו קשור לפעולות של נהגים אחרים. אני טוען שהפעולה שלי, למרות שאינה חוקית, נראית לי (ולנהגים טובים אחרים) סבירה ועדיפה בנסיבות.
לפני מספר חודשים (ב25/05/2009 ) היה תקדים בעניין דומה שפורסם בYNET. אדם שנכנס לרחוב בו עמד תמרור "אין כניסה", על מנת שלא לחסום את הצומת בעת הפניה שלו. הוא הודה בעובדות וכפר באשמה, הסביר שאם היה מציית לתמרור אזי היה חוסם את הצומת והשופט פסק לטובתו.
כל מקרה לגופו, אבל עם הסבר נכון ועם עבר נקי, אפשר לגרום לשופט להבין שהמצב אינו מותיר ברירה וכי דווקא הפעולה הלכאורה לא חוקית היא זו התקינה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר