אני קיבלתי כתב אישום על תאונת דרכים שהייתי מעורבת בה וסעיפי אישום הינם: חבלה של ממש , גרימת נזק , אי מתן זכות קדימה , חוסר זהירות , נהיגה בקלות ראש. האם קיים עונש מינימום ( כמו:שלילת רשיון) שביהמ"ש חייב להטיל עליי? האם ניתן להגיע להסדר טיעון עם התביעה שעל פיו ביהמ" יקבל את ההסדר ולא יטיל עליי עונש מינימום?
אני מואד אודה לכם על התשובה!
לרה שלום,
על פי סעיפי האישום יטיל עליך ביהמ"ש עפ"י חוק עונש מינימום של פסילה בת 3 חודשים ללא קשר לרכיבי ענישה אחרים(פסילה על תנאי, קנס).
ניתן להגיע להסדר עם התביעה אך קחי בחשבון שאת באה מנקודת פתיחה נמוכה מכמה סיבות: האחת את אינך משפטנית ואינך בקיאה בשפה המשפטית ובאופן בדיקת ראיות התביעה, שנית, את חייבת להודות כדי שהתביעה תסכים להציע הסדר.
הייתי ממליץ בחום על ליווי של עו"ד תעבורה בתיק כמו שלך.
לכל להבהרה או ייעוץ ספציפי את יכולה לפנות אלי ישירות [משרדי מפורסם באתר זה בקטגוריית עו"ד לתעבורה].
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר