כשנסעתי בכביש 20 מדרום לצפון על אי תנועה וחציתי שטח הפרדה פניתי ימינה לנתיב של כלי הרכב , ועל כן קיבלתי דו"ח בגין קיפוח זכות השימוש בדרך (סעיף 21-ב-1) – 500 ₪ ללא נקודות.
אני בעל רישיון מזה 15 שנים, וביצעתי עבירת מהירות מופרזת של מהירות כמעט כפולה מהמותר בדרך עירונית ב-2003 או 2002 אשר בגינה קבלתי קנס כספי 750 שח ללא נקודות ושלילה לחודש ולא הגשתי בקשה להמרה לאזהרה.
כמו כן,לפני מספר חודשים קבלתי דו"ח נוסף עקב מהירות מופרזת בכביש בינעירוני, בגינו קבלתי גם כן קנס כספי בסך 750 שח ללא נקודות וללא בקשה להמרה באזהרה.
מעבר לזה אין לי שום הרשעות ולא צברתי נקודות ויש לי גליון נקי .
האם יש טעם לנסות להגיש בקשה להמרת הדו"ח באזהרה ? בנוסף, האם אכן הסעיף הנ"ל תואם את העבירה?
אם אני מבקש המרת הדו"ח הנוכחי באזהרה, האם זה תופס רק לגבי סעיף הדו"ח הזה בלבד - דהיינו קיפוח זכות השימוש בדרך (סעיף 21-ב-1) ?
או שבקשת ההמרה באזהרה תופסת לגבי כל הסעיפים , וניתן להשתמש בה פעם אחת בלבד או יותר ? וכמה ? למקרה של דו"ח עתידי חלילה ...
אודה על תשובתכם בהקדם האפשרי . זה דחוף מאוד .
תודה רבה ויום טוב
שי שלום,
1- המרה לאזהרה "תופסת" לכלל העבירות שתבצע בעתיד.
2- מאחר וביצעת עבירת מהירות ב -5 השנים האחרונות אינך עומד בקריטריונים להמרה.
3 - אינני יודע את הנתונים העובדתיים של ביצוע העבירה למעט מעבר על פני שטח הפרדה מסומן(השוטר צריך לפרט כיצד גרמת ל...?). לדעתי לא כדאי "להתקשקש" יותר מדי כי קיבלת קנס של זוקף נקודות לחובתו.
בברכה
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר