דורון שלום.
חניתי בכחול לבן ברחוב מאד צר ועליתי עם 2 גלגלים על המדרכה.
שילמתי דמי חניה כחוק אך בכ"ז חטפתי דו"ח של 500 ש"ח ע"פ סעיף ג 5 לחוק העזר העירוני בעיריית ירושלים.
אציין שהמדרכה מאד מאד צרה(30 ס"מ) וכמה מטרים בהמשך הממדרכה ישנם צינורות ביוב על כל השטח.
עוד אציין שבהמשך הרחוב כולם חונים עם 2 גלגלים באותה צורה שבה אני חניתי אפילו שאין תמרור שמותר לחנות על המדרכה אבל בגלל שהכביש מאד צר אז כולם חונים בחלקו השני של הרחוב עם 2 גלגלים על המדרכה ולעולם לא חטפו דו"ח על זה.
הגשתי בקשה לביטול והיא נדחתה.
יש לי 30 יום להשפט.
שאלתי היא האם הטענה שלאחר כמה מטרים במורד הרחוב המדרכה מסתיימת לגמרי והולכי רגל בוודאי יעברו למדרכה השניה,
וגם עוד טענה שהכביש מאד צר ולא היה מצב להחנות מבלי לעלות עם 2 גלגלים על המדרכונת הפיצית הזאת וגם הראיה שבהמשך הרחוב כן חונים בצורה הזאת האם טענותי יש בהם משהו?
בראל שלום,
1- כל עוד הייתה מדרכה היא יועדה להולכי רגל (גם אם בהמשך היא מסתיימת).
2- הטענה כי רק אתה (בלבד!) קבלת דו"ח היא טענה טובה אך מסוכנת כי בנקל תוכל התובעת העירונית להוציא רשימת דוחות שניתנו באותו מקום ובאותו היום(בכל מקרה אתה לא מנוע מלטעון אותה - שמה המשפטי של טענה זו הוא "הגנה מן הצדק" והעילה היא שהאכיפה הייתה בררנית ומכוונת רק כלפיך ומעשה כזה מאת העירייה הוא בגדר התעמרות בך.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
"הגנה מן הצדק ישנם כמה סעיפים בחוק הנ"ל. לאיזה מהם כוונתך?
יש לי חבר שחנה בדיוק כמוני באותו שבוע של הדו"ח ולא שילם דמי חניה וקיבל דו"ח של 100 ש"ח אפי' שחסם את המדרכה בדיוק כמוני.
יש לי את מס' הרכב שלו ומס הודעת הקנס שלו.
האם הטענה הזאת תספיק לי לצורך העניין?
בראל שלום,
כפי שכבר נאמר על עבירה של חנייה עם 2 גלגלים על המדרכה - קנס 500 ש"ח. לעניין החבר, במידה והוא חנה כמוך, אזי הפקח טעה בסעיף האישום. לסיכום - אין זה אומר שתקום לך טענת הגנה מן הצדק.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר