דורון שלום!
לאחרונה קיבלתי תואר יקיר דוחות החניה בירושלים.
עמדתי ברחוב ר' עקיבא בירושלים רישמית הרחוב דו סיטרי רחב מאד אך מעשית לא עוברות מכוניות לצד השני כי הרחוב נהיה צר בסופו א"כ מעשית הרחוב חד סיטרי.
חניתי עם נכה ברכב ותג חניה לנכים באדום לבן בתחום אין עצירה.
הורדתי את הנכה לחצי דקה וראיתי את הפקח ואז אמרתי לו לפני שהוא רשם את הדו"ח שאני זז מייד עם הרכב והוא צילם את הרכב שלי בברוטליות ואמר שאני יכול ליסוע והוא ישלח את הדו"ח בדואר. הבהרתי לו שהורדתי נכה לפני חצי דקה ושהכביש רחב מאד והוא לא הסכים לוותר על הדו"ח וצילם את רכבי וכמדומני שאני יופיע בתמונה ליד הרכב.
שאלתי אלייך דורון האם בבית משפט אני יכול לטעון שרק הורדתי אותו ומייד נגשתי לפנות את הרכב?
וגם האם יש לי כאן איזו שהיא טענה מן הצדק שברחוב רק פעם בכמה שעות עוברת מכונית בודדת לצד השני של התנועה?
בראל שלום,
1- חוק חנייה לנכים קובע סייגים לעמידה/חנייה של נכה, תקרא את סעיפים 2 ו-3.
2-הורדה והעלאת נוסעים=עצירה, אך נקבע כי היכן שצבועות אבני השפה באדום - לבן אסור לבצע פעולה זו.
3-הטענה של הגנה מן הצדק לא רלוונטית מאחר והרחוב הינו דו-סטרי גם אם לטענתך עובר רכב ממול רק לעיתים נדירות. (חוץ מזה לא ערכת מחקר אמפירי וזו בבחינת טענה בעלמא).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר