דורון שלום לך.
הנני מעורב בתאונת דרכים עם נפגעים עקב אי ציות לאור אדום ברמזור בכיוון נסיעתי,היום בעת שצילמתי את חומר הראיות בתיק זה, נאמר לי כי הבוחן שטיפל בתאונה נפטר באופן פתאומי. הבוחן הגיש לוח תצלומים, ערך דו"ח בוחן, ערך תרשים של זירת התאונה ואף חקר אותי תחת אזהרה ועוד עדויות נוספות.
שאלתיי הן:, 1. אם אכפור בהאשמות המיוחסות לי, הרי אין את מי לחקור או להגיש באמצעותו את כל אשר עשה. 2. האם קיים בחוק סעיף (אשמח עם תציין אותו) שבו אוכל להשתמש אשר יאלץ את התביעה לחזור בה מכתב האישום נגדי ?.
אקדים תודתי לך.
משה כהן.
משה שלום,
1- ביהמ"ש רשאי לקבל חוות דעת מומחה (גם מבלי שתוכל לחקור נגדית, אם אינו רואה חשש לעיוות דין) והשאלה שביהמ"ש יצטרך לשאול את עצמו היא רק שאלת "משקל" הראייה/ות.
2- אם אינני טועה בסעיף 23 בפקודת הראיות יש אפשרות בה שוטר איננו עוד בשירות וניתן להעיד את הממונה עליו.
לסיכום - צר לי שלא מצאתי מזור.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר