שלום רב.
אני דוקטורנט באונ' בר אילן.
בעבר קיבלתי כמה דוחות, נשפטתי עליהם בבית המשפט ואכן נמצאתי צודק חלקית וסכום הקנסות הופחת משמעותית, בשל כך היו התכתבויות נזעמות עם מחלקת החניה ברמת גן שהחליטה להתנקם בי באופן אישי בדו"ח האחרון:
לפני כשנתיים, ביום גשם סוער במיוחד, החנתי את רכבי ולא יכלתי להוציא מהמדחן פתקית ורצתי לאוניברסיטה.
הפקחים בר"ג שלפי השמועות מקבלים פרמיה, תקעו לי דוח 100 ש"ח.
הגשתי מכתב לביטול הדוח, היתה שם טעות ולא לא נענתי, ואז הם הגישו ישירות את הדוח למשרד גביה.
היו תכתובות ארוכות בהם ביקשתי להחזיר את הגלגל לקדמותו, כדי שאוכל לערער לבית המשפט.
הם סירבו, ושלחו לי מעקל הביתה מטעמם (לא מטעם ההוצל"פ), וכעת הם דורשים ממני 356 ש"ח שימשיכו לתפוח עקב פעולות הגביה שלהם.
א. עבר לא מזמן חוק שמגביל את תקרת הוצאות הגביה, האם הם יכולים לגבות כל סכום שירצו ?
ב. כיצד ניתן להעביר את העניין לבית המשפט ולאיזו ערכאה ? ביקרתי בהוצל"פ ובבית משפט השלום וכן בבית המשפט לעניינים מקומיים, לא היה להם מושג ירוק
מה לעשות....
ג. מהיכן הם שואבים את סמכותם ללא ההוצל"פ לשלוח מעקלים ולהתפיח את החוב ואיפה הגבולות ?
בברכה
ארז
ארז שלום,
לפני שאענה על שאלותיך אחת אחת אקדים ואומר כי היית יכול למנוע את המצב שהגעת אליו במידה והיית שולח "בקשה להישפט" במסגרת 90 הימים שנתנו בחוק.
עוד אומר כי כל הפירוט על המדחן עדיין אינו פוטר מאחר וזו עבירה שמוגדרת בשפה המשפטית כעבירת "אחריות קפידה" וההגנה העומדת לנאשם היא "שעשה ככול שביכולתו" - תמיד ניתן לומר שבשיחת טלפון קצרה היית יכול להפעיל חנייה סלולרית או להחנות בחניון לסטודנטים הסמוך לכניסה (עלות של 10 ש"ח כך אני זוכר מתקופת הלימודים בבר-אילן).
א- אכן יש תקנות חדשות בעניין הוצ' גבייה בהוצל"פ, אלא מהי? העירייה אוכפת את חובות הקנסות לא במסגרת מערכת הוצאה לפועל אלא בדרך של פרוצדורת אכיפה מנהלית הקבועה בפקודת המיסים (גבייה), 1929. [ראה פס"ד ביהמ"ש מחוזי ע"א (מרכז) 4810-02-08].
ב- אם יש לך טענה מוצדקת לאי הבקשה להישפט בזמן אתה יכול לבקש מביהמ"ש לעניניים מקומים "בקשה להארכת מועד להישפט"[יש תנאים הקבועים בחוק על מנת שביהמ"ש ייענה לבקשתך].
ג -ראה פס"ד וכן תשובתי בסעיף א לעיל.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
ב -
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
קודם כל, ברצוני להקדים ולומר תודות רבות על הפורום הנפלא שהקמתם ועל התשובות המנומקות והמהירות של עו"ד ויגלר.
קראתי את פס"ד שציינת
חשוב לי לציין שהדרך הנכונה לפעול לפני פניה לבית המשפט היא לפנות לעירייה שתבטל את הדוח, וכך אכן עשיתי, אלא שהם לא שלחו תשובה (או שהיא לא הגיעה שהרי במדינת שחיתות זו אין הם חייבים לשלוח בדאר רשום ובעצם הם יכולים לא לשלוח כלל ולומר שהם שלחו ולחייב את האזרח)
האם אין שום גבול להוצאות הגביה של משרד עורכי הדין של העירייה ?
לא יתכן שעל דוח מושחת של 150 שקל הם יגבו 250 ש"ח על תפיסת חפצים שלא היתה....
ארז שלום,
אם אכן טענתך היא ששלחת את הבקשה לביטול הדו"ח (אני מקווה שבאמצעות דואר רשום ואז שמרת בידך את אישור המסירה), ולא קיבלת תשובה אזי זו סיבה טובה שביהמ"ש ייתן לך את יומך בפניו.
בעניין שליחת מכתב התשובה של העירייה - באם היא לא עשתה זאת באמצעות דואר רשום תוכל לטעון שלא פעלה בהתאם לקבוע בתקנה 44(א) בתקנות סדר הדין הפלילי ולכן לא הייתה מסירה כדין ...ואתה בתומך המתנת לתשובה שכאמור ממנה ניתן למנות שוב 30 ימים לתשלום או לבקש להישפט.
אך במקום מכתב תשובה הופתעת לגלות מכתב מחב' גבייה וכו'...
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תודות רבות לתשובתך המנומקת
אבל בתכתובות ביננו הם טענו שאין הם חייבים לשלוח בדואר רשום כלל, אלא בדואר רגיל בלבד.
למען הציבור, על א האגרה שגבוהה פי 5 מסכום הקנס המנופח, חשבתי לפנות לבגץ נגד עיריית רמת גן ושיטת הגביה והרמיסה שלה את האזרחים, כדי להבהיר אחת ולתמיד נקודות חשובות : 1. כנגד זה שהם פגעו בזכותי המשפטית לפנות לבית המשפט חרף בקשותי להחזיר את התיק לעירייה כדי שאוכל לקבל את תשובתם ולערער לבית המשפט והבהרותי שלא קיבלתי את תשובתם.
2. כנגד סכום הגביה המנופח והבלתי פורפורציונלי.
3. לבטל את הגביה הזאת לפי חוק המיסים, היא דורסנית ולא הוגנת.ופוגעת בכבוד וחירותו של האזרח להשיב ולהתגונן לשם כך יש את ההוצל"פ- שישתמשו בה.
כל זאת כאשר ראש העירייה שלה עומד בפני שימוע על מעשי שחיתות חמורים אבל להתעלל בסטודנטים אומללים על דוח חניה בגשם אין להם בושה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר