קיבלתי דוח חניה בישוב אזור משום שחניתי בכחול לבן ללא תשלום ברחוב שאין שלט שמגדיר שעות חניה בתשלום. קראתי את חוק העזר לחניה של הישוב אזור ובו לא מציינים שעות חניה כאשר לא מוצב שלט (כמו בתל אביב למשל ששם מגדרים שעות בחוק העזר גם אם אין שלט ) כלומר אם אין שלט החניה בכחול לבן היא ללא תשלום.
לכן ערערתי על הדוח וקיבלתי תשובה שהם אינם מוצאים עילה לביטול הדוח ויש לי אפשרות להישפט. אני יודעת שלפי חוקי העזר של אזור אני צודקת, האם להערכתך כדאי להשפט או שזה ביבוז זמן? יש לי עוד 3 דוחות כאלה שנתנו לי ברחוב שאין בו שלט ויש לי תמונות וראיות. אשמח לקבל את עצתך מנסיונך.
יעל שלום,
אבני שפה הצבועות בצבע כחול-לבן משמען "מקום חנייה מוסדר".
המשמעות היא שנהג שאינו נושא "תו חנייה" מאת העירייה או המועצה צריך לשלם עבור החנייה כקבוע בחוק העזר העירוני.
בנוסף המשמעות שאין תמרור נוסף (כי גם הסימון בצבע מהווה תמרור עפ"י דיני התעבורה) היא שאין היתר בשעות מסוימות לחנייה ללא תשלום.
אי לכך, לטעמי אין כדאיות בבקשה להישפט את עלולה לקבל קנס גבוה יותר !!
בברכה
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר