יצאתי מכיכר ושוטר עצר אותי וזימן אותי למשפט בגלל שלטענתו לא נתתי זכות קדימה להולכי רגל. נסעתי בנתיב השמאלי והלכי הרגל הגיעו מימין. הם בטוח לא היו במרכז מעבר החציה. לדעתי הרכב מימיני הסתיר לי אותם (זה לא שלא הסתכלתי- האם בטענה הזאת יש הודאה באשמה?) וגם לא מנעתי מהם לחצות בבטחה גם אם ירדו לכביש שכן היו רחוקים ממני (בטוח לא הגיעו לאמצע הנתיב וגם חצו מהצד הרחוק שלי). מדוע קיבלתי זימון למשפט? מה העונש האפשרי? מה ניתן לטעון או לעשות במקרה כזה? תודה
יעל שלום,
על מנת שאוכל לייעץ כראוי עלי לראות את חומר החקירה(הראיות) בתיק.
רק הערה קטנה - הטענה שהולך הרגל היה רחוק לא תעמוד בבית משפט מאחר שנקבע בפס"ד בבית המשפט העליון כי "מעבר החצייה היא ממלכת הולכי הרגל" ומרגע שהולך הרגל החל לחצות על נהג כלי הרכב לאפשר לו "לחצות בבטחה".
לעניין העונש נקבע כי הענישה היא אינדוודואלית תלוית נסיבות (המעשה והעושה) אבל בגדול את בוודאי יכולה לקבל פסילת רישיון נהיגה בפועל.
לכל להבהרה או ייעוץ ספציפי את יכולה לפנות אלי ישירות [משרדי מפורסם באתר זה בקטגוריית עו"ד לתעבורה].
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר