אני הייתי מעורב בתאונה בה פגע בי נהג שעבר באדום
אני תובע את חברת הביטוח שלו על הנזק לרכב
במקביל הנהג נתבע על העבירה ע"י תביעות
אני התבקשתי ע"י ביטוח שלו להמציא את כתב התביעה .
1. האם אני בכלל רשאי (כצד מעורב בתאונה אבל לא הצד האשם) לראות / לצלם את כתב התביעה ?
2. התביעה נערכת בנצרת (הייתי בטיול בצפון) . האם יש דרך להמנע מלבזבז יום בנסיעה לנצרת לצלם ולחזור ? לדוגמא שירותי צילום / שליחים שעושים זאת ?
תודה
אורן
אורן שלום,
הזכות לעיין ולצלם את חומר החקירה קמה לנאשם מרגע שהוגש כנגדו כתב אישום (גם בעניין זה יש סייגים כמו תעודת חיסיון וחומר הפוגע בזכות לפרטיות).
אך, אתה לא נאשם באירוע אלא נפגע ולכן לא קמה לך הזכות לעיין בחומר החקירה. בשלב מאוחר יותר בו יוכרע הדין תוכל וודאי לקבל את העתק פס"ד ולעשות בו שימוש (במדה והוא יהיה פס"ד מרשיע).
תשובה לשאלה 2 - מתייתרת.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
קודם כל תודה רבה על התשובה המקיפה והמהירה.
בנוסף הייתי מעוניין לדעת:
האם כדאי לי להמתין בתביעתי את חברת הביטוח של הנהג הפגוע עד לסיום התביעה נגד הנהג הפוגע ?
האם משנה איזו הרשעה ובאיזו צורה התקבלה ההרשעה (למשל כמקובל הרבה פעמים ב"סיכום" בין התובע לנהג על הודעה בעבירה פחותה / עונש מופחת וכו,) ?
ושוב תודה על העזרה
אורן שוב שלום,
1- אינני יכול לייעץ כי אינני יכול לשער כמה זמן יהיה ההליך, כמו כן אינני יודע את מידת הדחיפות בהליך האזרחי(נזקי רכוש לרכב).
2- לא. גם אם הנאשם הורשע לאחר הליך ראיות(הוכחות) וגם אם הודה במסגרת הסדר טיעון, עפ"י הקבוע בסעיף 42א בפקודת הראיות :"הממצאים והמסקנות של פסק דין חלוט במשפט פלילי, המרשיע את הנאשם, יהיו קבילים במשפט אזרחי כראיה לכאורה לאמור בהם אם המורשע או חליפו או מי שאחריותו נובעת מאחריות המורשע, ובכלל זה מי שחב בחובו הפסוק, הוא בעל דין במשפט האזרחי."
במקרה של הסדר טיעון העובדות המצויות בכתב האישום, בהן הודה הנאשם, מהוות את הממצאים והמסקנות של ביהמ"ש הפלילי, אותם רואים גם כממצאי ביהמ"ש האזרחי. ראה לעניין זה ע"א 71/85 אריה חב' לביטוח נ' בוחבוט.
מקוה ששפכתי מעט אור.....
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר