קיבלתי דרישת תשלום דוח חנייה מלפני 5 שנים.
הדוחות הללו מתיישנים אחרי 3 שנים.
בהתכתבות עם חברת הגבייה, טענתי בפניהם טענה זו ודרשתי לראות משלוח דרישות תשלום בצורה של דואר רשום עם אישור מסירה. הם שלחו לי תדפיס מחשב שבו מוזנים נתונים לגבי תאריך משלוח הדואר. דוח שניתן לערוך בכל מחשב רגיל מבלי צורך בתוכנה מיוחדת. אני בטוח כי לא שלחו לי. הם טוענים שלפי תקנה 44א לתקסד"א די בהמצאת דואר רשום כדי שזו תיחשב מסירה כדין וכי אין צורך באישור מסירה. האם כך הדבר? האם אין בידי אלא לשלם את הקנס שטפח??? הם לא שלחו דרישות תשלום. כל דרישת תשלום שקיבלתי אי פעם שולמה! אין סיכוי אחרת.
שאלתי, האם אכן אין צורך בהמצאת אישור מסירה כדין? האם החוק החל בעניין זה הוא אכן תקנות סדר הדין הפלילי?
לילו שלום,
יש הרבה אי צדק בנושא של "חזקת המסירה" החלה בעניין דוחות חנייה ועבירות תעבורה[אגב, תקנה 44(א) לתקנות סדר הדין הפלילי], בכך שהרשויות לא נדרשות להראות את החתימה/את האישור עצמו ומסתפקות ב"תדפיס".
יש בג"צ שניתן לא מזמן ...בג"צ 7281/09 שרגא רוזנבאום נ' עיריית הרצליה- לשכת היועץ המשפטי ואח' , אשר דחה את טענות העותרים וקבע שניתן להסתפק בתדפיס.
בברכה
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר