עצרתי את האוטו על מדרכה רחבה של אדום לבן למשך 5 דקות ונשארתי בתוך האוטו, הרכב לא הווה שום בעיה לתנועה ולא חסם רכבים מלעבור בכביש (יש תמונות המעידות על כך) יש לציין שלא היה באזור שום תמרור המעיד על כך שאסור לעצור שם את הרכב.
קיבלתי על כך דו"ח, השוטר (שהיה בלי כובע) ונכנס לאוטו ונסע כשהערתי לו על כך שאני רוצה לצלם אותו. הוא קרא לעברה שעשיתי בריונות התנהג בזלזול וגסות רוח כלפיי וכלפי שאלותיי ואמר שהדו"ל יישלח לבייתי, יש לציין שהוא העמיד את הרכב שלו באותה צורה בה אני חניתי.
אני רוצה לדעת אם יש עילה ללכת למשפט ולערער על הדו"ח.
ואם לא מה יהיה גובה הקנס?
אביה שלום,
קשה להבין משאלתך היכן בדיוק עצרת?עלי לציין כי היה תמרור במקום והוא "הסימון" של אבני השפה בצבע אדום-לבן (עפ"י דיני התעבורה הסימון נחשב לתמרור!).
האסור הקבוע הינו "אין עצירה ואין חנייה" , עצם העובדה שנשארת ברכב אינה משנה מאומה ולכן העבירה בוצעה
ואם עצרת על המדרכה עם 4 הגלגלים יש איסור בתקנות ואין צורך בתמרור.
...לכן לעניות דעתי אין טעם לבקש להישפט ו/או לבקש את ביטול הדו"ח.
לעניין גובה הקנס - לא אוכל לדייק כי אינני בטוח בסעיף האישום שנרשם לך, אך העמדת רכב במקביל לאבני שפה אדום לבן - זוקפת לחובתה קנס בגובה 250 ש"ח+ 0 נק'. ואם עצרת/החנת את רכבך על המדרכה, קנס בגובה 500 ש"ח +0 נק'.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
הרכב הועמד על מדרכה אדום לבן עם 2 גלגלים ימניים לא עם 4 גלגלים. בצד הכביש, על שפת המדרכה במקום שלא הייתה כל הפרעה לתנועה.
האם זה משנה 4 גלגלים או 2 גלגלים במידה והייתי ברכב, והשוטר העמיד את הרכב בדיוק כמוני ככה שלא הייתה כל הפרעה לתנועה.
אביה שלום,
העבירה היא חנייה על המדרכה עם שני גלגלים או יותר, כך שזה לא משנה.
לעניין הצורה בה השוטר העמיד את הרכב אין רלוונטיות לעצם ביצוע העבירה מצידך.
בברכה
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר