שלום רב, החנתי במהלך היום את הרכב שלי במקביל לאבני מדרכה בצבע אפור
כמו כן, לא מופיע בקטע שלט שמורה על כך שהאיזור הוא איזור של חניה בתשלום.
חניתי שם מתוך הנחה שאם הקטע הוא באפור ואין שלט שמורה אחרת מותר לחנות.
יש לציין שהחניה היא בקרבת קניון ויש באיזור גוש של חניות מוסדרות בכחול לבן.
כשחזרתי מצאתי שהותירו לי קנס בסך 100 שקלים. עם הנוסח הבא:
"העמדת/החנית את רכבך במקום חניה המוסדר באמצעות אמצעי תשלום בניגוד לחוק עזר לפת (העמדת רכב והחנייתו)
התשנ"א 1991 - :
מבלי להצמיד מיד לשמשה הקדמית או לחלון הפונה למדרכה אמצעי תשלום מיוחד להצגה ברכב או מבלי להפעיל מיד עם העמדת הרכב אמצעי תשלום שאינו מיועד להצגה ברכב..."
איך אני אמורה להבין שהמקום שבו חניתי מצריך תשלום אם המדרכה לא צבועה בכחול-לבן אלא באפור ואין שלט שנוגע לכך?
צילמתי את הרכב בתמונה שכוללת את אבני המדרכה האפורות שלצידו.
האם כדאי לי להגיש בקשה לביטול? איך לנסח אותה? להוסיף את התמונה?
כמו כן, כתוב שיש להגישה תוך שלושה ימים, שישי ושבת יורדים מהמניין?
זו פשוט הפעם הראשונה שדבר כזה קורה לי ואני לא בטוחה איך לפעול.
תודה רבה!
עדן שלום,
1-אבני שפה הצבועות בצבע אפור אינן מוגדרות כמקום חנייה מוסדר.
2 -מקום בו הוצבו אבני שפה אפורות אינו מתיר חניה אלא אם לא הוצב תמרור האוסר בתחילתו של קטע הכביש(במקרה שלך על פי תיאורך לא היה תמרור מעין זה).
המסקנה המתבקשת היא שהחנת את רכבך כדין והדו"ח ניתן בחוסר סמכות.
3 -כמובן שלבקשה לביטול הדו"ח יש לצרף ראיות (תמונה היא ראיה חזקה ביותר).
4 -לעניין מניין ימי הבקשה יש למנות 30 ימים(כולל שבתות) מיום קבלת הדו"ח. אגב, במידה ויסרבו לבקשתך יהיו לך 30 ימים מיום קבלת ההודעה השלילית כדי לבקש להישפט (לעניות דעתי מומלץ במקרה זה).
5 -את הבקשה את יכולה לנסח בשפתך, ולבסס את העילה לביטול הדו"ח מן הטעם שהמקום בו החנת לא הוכרז כ"מקום חנייה מוסדר" לא ע"י תמרור ולא ע"י סימון אבני שפה בצבע כחול-לבן.
לכל להבהרה או ייעוץ ספציפי את יכולה לפנות אלי ישירות [משרדי מפורסם באתר זה בקטגוריית עו"ד לתעבורה].
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר