שלום רב,
בתאריך ה- 13.1.11 חניתי באדום-לבן.
המיקום היה מול תחנת המשטרה, וחניתי שם בשביל להגיע לתחנת המשטרה, זאת לאחר ששוטר במקום אמר לי שזה מותר לבאי התחנה, אבל זה כבר סיפור.
בשורה התחתונה זו הייתה טעות שלי שהקשבתי לו. כשחזרתי לרכבי גיליתי על השמשה דו"ח משטרתי משוטר סיור - 250 ש"ח. בכעס ותסכול שילמתי אותו, וחשבתי שנסגר הסיפור.
אבל לפני יומיים קיבלתי דו"ח נוסף, בגין אותה עבירה בדיוק!
הדו"ח נשלח אלי הבייתה והפעם הוא דו"ח מפקח עירוני של עיריית באר שבע.
יש לציין שהעבירה בוצעה ב- 13.1.11 והדו"ח השני הונפק רק ב- 12.7.11. יום פחות מחצי שנה מאז העבירה, זה נשמע לי קצת תמוה..
אין ספק שמדובר באותה עביקה כמובן. זה אותו תאריך, שעה ומיקום.
הדו"ח מהמשטרה, זה שהונח על השמשה ניתן בשעה 09:15
והדו"ח מהעירייה שנשלח בדואר ניתן בשעה 09:38.
לדעתי האישית זו חוצפה ממדרגה ראשונה, וכמובן שאינני מעוניין לשלם על אותה עבירה פעמיים.
השאלה מה ניתן לעשות בנידון? אני מניח שהיו תקדימים במקרים כאלו? האם אני יכול להימנע מתשלום כפול?
ההגיון אומר שאם החוק אומר שעל עבירה של חניה במקום אסור - הדין הוא 250 ש"ח - לא הגיוני שאני אאלץ לשלם 500 ש"ח.
תודה מראש על העזרה.
גלעד.
הוא שהדו"חות ניתנו בזמן שהתנדבתי במשמרת במשטרה. אני מתנדב במדים ורציתי להחנות את האוטו בתחנת המשטרה, אבל נאמר לי שאסור, אבל שאני יכול לחנות פה ליד, זה בסדר.
(חשבתי שאולי זה שווה לציין..)
שוב תודה מראש,
גלעד.
גלעד שלום,
למעשה אם הואשמת באותה עבירה אתה טוען ל"סיכון כפול"(לעניין הדו"ח השני) טענה שנקראת -"כבר הורשעתי"[סעיף 5 בחוק סדר הדין הפלילי].
תנסה לבקש את ביטול הדו"ח מהתובע העירוני(יש לך 30 ימים מקבלת הדו"ח), במידה ותענה בשלילה תהיה לך אפשרות תוך 30 ימים מקבלת התשובה לבקש להישפט(בית משפט לעניינים מקומיים בבאר-שבע).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תודה לך!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר