צהריים טובים,
לפני שבועיים בעת שנסעתי בהרצליה, עצר אותי שוטר בטענה "שלא עצרתי להולך רגל שהתחיל ללכת על המעבר חצייה", בעוד הולך הרגל רק הניח רגלו על הכביש ועדיין לא החל לצעוד. אפילו לא ראיתי אותו! הוא נתן לי דו"ח של 500 ש"ח ו4 נקודות. וציין בתגובה שלי: "אתה צודק". בעוד אני עניתי : "אתה צודק, אני יודעת שזו עבירה, באמת לא ראיתי אותו, תמיד אני עוצרת". ככשאל אותי אם יש לי עבירות קודמות, עניתי לו בכנות שלא- מעולם לא קיבלתי אזהרה או קנס.
לאחר שבירר, טען שיש לי עבירה מלפני שלוש שנים וחצי, על תמרור עצור שלא עצרתי בו. סיפרתי לו שבתקופה הזו למדתי במכללת ספיר בשדרות, וברחנו כולנו הבייתה בגלל התקפת קסאמים על המכללה. אף נאסר עלינו לנהוג עם חגורה בתקופה הזו כדי לנוכל לברוח על חיינו. השוטר שעצר אותי אז, ראה את הפחד שהייתי שרוייה בו והסכים איתי שזה לא יום רגיל ושעליי לחזור הבייתה למרחב מוגן. (כמה חודשים לפני נפטר סטודנט במכללה מנפילת קסאם, הייתי עדה למקרה ואף הוגדרתי בזמנו כ"נפגעת חרדה"). השוטר שלח אותי לדרכי ואמר שהמצב מחייב התחשבות. נסעתי הבייתה בלא כלום.
ביום ראשון, 3.7.11, המקרה ההוא היכה בי בשנית. מסתבר שהשוטר ההוא כן רשם לי אזהרה, על תמרור עצור שלא עצרתי בו עצירה מוחלטת (ורק האטתי בזהירות) במצב של התקפת טילים!!!! בעקבות המקרה בשדרות השוטר קיבלתי את הדו"ח (כי זו כיביכול עבירה שנייה, למרות שלא כך הדבר).
אני מעוניינת לערער על הקנס והנקודות שנתן לי, שכן זו העבירה הראשונה שלי- לכן הייתי אמורה לקבל רק אזהרה. איך מערערים? למי פונים? מה אתם ממליצים לי לעשות?
תודה מראש,
חן
חן שלום,
מסיפור המקרה שלך עלה כי את כרגע אינך עונה על הקריטריונים להמרה באזהרה(10 שנות וותק +5 שנים ללא עבירות -אזהרה נחשבת כעבירה אף שלא נענשת).
אם יש לך עילה (מן העילות שקבועות בחוק) לביטול הדו"ח, את יכולה בתוך 30 ימים לשלוח בקשה למפנ"א - מרכז פניות הנהגים הארצי של משטרת ישראל, כתובת: ת.ד. 120 פ"ת מיקוד 49100 .
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר