אם רישיון של אדם עוקל ולא חודש מותר לו לנהוג
אורטל שלום,
ייקשה עלי לענות לך על השאלה כי לא ניתן "לעקל" רישיון.
במידה ותוכלי לפרט אשמח לענות.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
ב-4.6.2010 לא חודש לי הרישיון עקב עיקול העיקול אמור לרדת בימים הקרובים.
במקביל אציין כי ב-4.2011 נשלל לי הרישיון ל-100 ימי עקב תאונה משנת 2006 .
בשיחה טלפוית עם משרד הרישוי נאמר לי כי עקב השלילה עלי לגשת למשרד הרישוי לקבל טופס לתאוריה ולאחר שאעבור אותה אקבל את רישיון הנהיגה דבר שלא נראה לי הגיוני מה גם שהנציג אמר שאינו יכול לראות אותי במחשב כי אני חסומה אודה לעזרתך כי היום בפועל נגמרה לי השלילה אך לא רוצה להסתכן ולנהוג בתודה מראש
אורטל שלום,
אנסה לעשות מעט סדר בפרטים שנמסרו על ידך.
1- בחודש יוני בשנה שעברה לא חודש רישיון נהיגתך עקב "הגבלה" שנרשמה מטעם רשם ההוצאה לפועל בגין חוב לחייב/חייבים. כשאת אומרת שזה אמור להסתיים תדעי שיש רק דרך אחת והיא לגשת ללשכת ההוצאה לפועל שהטילה את ההגבלה ולקבל החלטה של רשם(זה נעשה אחרי הסדר תשלומים עם החייב). - אם זו הייתה הסוגיה היחידה היא הייתה נפתרת כי משרד הרישוי היה מנפיק לך רישיון חדש.
2- מאחר וקיבלת פסילה של 100 ימים כחלק מעונש בתיק תאונת דרכים (אני מקווה שהפקדת תצהיר במזכירות ביהמ"ש, כי אם לא עשית כן הפסילה עוד לא נמנת). את אמורה לקבל את רישיון הנהיגה בתום 100 ימי הפסילה ממשרד הרישוי, אם נאמר לך שאת צריכה לבצע מבחן עיוני(תיאוריה) זה כנראה מאחר ואת בסטטוס של "נהגת חדשה" ולכן כל פסילה מביהמ"ש מעל 90 ימים תגרום לחידוש הסטטוס ולחיוב במעבר של מבחן עיוני.
לסיכום - הכי חשוב לבדוק אם אכן הפקדת תחליף רישיון נהיגה במזכירות ביהמ"ש!!!
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
דורון עזרת לי מאוד וכן אכן הפקדתי תצהיר בבית המשפט וגם לגבי העיקול התשלום בוצע וההגבל יירד אחרי מספר ימים לדברי הוצ"לפ וכנראה שהבחור במענה משרד הרישוי טעה כי אינני נהגת חדשה הוצאתי רישיון בשנת 1999
שכחתי לציין שהוא לא חודש מיוני 2010
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר