שוטרת עצרה אותי וטענה שפניתי שמאלה, תוך מעבר קו הפרדה רצוף. מה שקרה בפועל הוא שירדתי מהקטנוע שלי וחציתי מעבר חצייה בהליכה. בהגיעי לאי התנועה ולפני המחצית השנייה של מעבר החציה עליתי על הקטנוע ואחרי שמכוניות עברו (כולל הניידת) ירדתי לכביש והמשכתי בנסיעה. השוטרת קלטה אותי במראה, האיטה והורתה לי לעצור וטענה כי פניתי שמאלה. היא בכלל לא יכלה לראות שהגעתי למעבר החציה בהליכה עם הקטנוע. קיבלתי קנס 500 ש"ח ו 4 או 6 נקודות. אם אני מעוניין לנהל משפט האם זה שווה. כיצד השופטים מתייחסים במקרים כאלה. ואם החלטתי להישפט האם ניתן ללכת בעצמי ללא ייצוג משפטי ? תודה מראש
אילן שלום,
אינני יכול לתת לך ייעוץ מעמיק וספציפי כי לא ראיתי את חומר הראיות בתיק (שהפרט החשוב בו הוא בין היתר "נסיבות המקרה" - בו מפרטת השוטרת את השתלשלות האירועים.
כמו כן, חשוב לדעת אם השוטרת הייתה יחידה בניידת או שמא עוד שוטר/ת היו נוכחים בעת ביצוע העבירה?
לעניין המשפט - אתה יכול לגשת בכוחות עצמך, אך עליך לזכור שזהו "עולם" שאינך מצוי בו.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
אין לי כח לפרויקט משפטי כרגע.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר