החנתי את רכבי בעיר בי"ם. נדהמתי לגלות דו"ח ע"ס 1000 ש"ח בגין חניה בחיינת נכים (כמובן שהפעלתי הפנגו). לא היה תמרור ליד ואין סימון על הכביש ( בדיעבד יש אוליי משהו מחוק ולא ברור בעליל). חיפשתי ומצאתי שיש תמרור ארבע חניות לפני כן שארבע מוקמות העוקבים שמורים לנכה. אני החנתי במקום הרביעי בטור כך שכלל לא ראיתי התמרור. אני מתכוונת לצלם את המקום בקרוב. האם יש לי עילה לדרוש ביטולו ובסכום כזה מטורף? [ מעבר לעוגמת הנפש שאכן חניתי לכאורה בחניית נכים בחוסר ידיעה מוחלט!] תודה מראש.
מיכל שלום,
את טוענת שהיו 4 חניות והחנת בחניה הרביעית,
זאת ועוד, שיש תמרור ל4 רכבים בעלי תו נכה.
אומנם הקנס מאוד גבוה, וגם עוגמת הנפש,
אך במידה ואכן קיים תמרור המסמן 4 חניות,
הסיכוי קלוש שדו"ח זה יבוטל.
אגב, באיזה רחוב בירושלים היה רישום הדו"ח ?
בהצלחה,
דרור סלמן, עו"ד
מנהל פורום תעבורה
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
היו הרבה יותר מארבע חניות זה טור שלם של הכביש כאשר 4 מהן הוקצו לנכים. סברתי שהכל חניות רגילות למעט מה שיש תמרור נכה ושם לא היה ולא סימון.
אין אפילו מקום להישפט?
מיכל שלום,
במידה ויש לך טענה כנגד התמרור (מוסתר , טושטש) את בהחלט יכולה בשלב ראשון לבקש את ביטול הדו"ח מן הטעם הקבוע בתקנה 22(א) סיפא בתקנות התעבורה (יש לך 30 ימים), אם תעני בשלילה עדין יהיו לך 30 ימים נוספים לבקש להישפט.
אך ברצוני לעמוד על טעות נפוצה של נהגים שטוענים כי אבני השפה לא סומנו או לחילופין כי לא היה סימון של מעטפת לבנה/כחולה על גבי הכביש. טענה זו מקומה ליפול מאחר ואין צורך בתמרור כפול, קרי במידה והתמרורים(מקום חנייה לנכה+מספר מקומות חנייה) הוצבו כדין אין צורך גם בסימון עפ"י הכביש(נחשב בדיני התעבורה לתמרור).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר