שלום לך דורון,
שמי יפעת מטמון,מתל -אביב כרגע תושבת שדרת האוהלים.
לצערי לפני שלושה חודשים קיבלתי דוח בריבית פיגורים על עבירה בשוגג שנעשתה לפני כשנה וחצי על חציית צומת ברמזור אדום שנתפס במצלמה ,זוהי עבירה שנעשתה בהיסח דעת נוראי ולא משקפת את אופיי האזרחי התקין ושומר החוק שלי.בהמשך לכך להפתעתי הרבה קיבלתי קנס פיגורים בסך של 1500 ש"ח,כאשר ניסיתי לפנות למפנא ולציין בפניהם שלא קיבלתי בשום פנים ואופן את הדוח המקורי בסך 1000 ש"ח ניתקלתי במענה טלפוני אטום ויקר עקב זמן המתנה הארוכה מאוד.אז כתבתי מכתב שבו הסברתי את הנקודה על העברה שנעשה לכאורה בהיסח הדעת ושהיא יוצאת דופן מהתנהגותי הכללית ויש לשפוט אותה בהתאם.
לפני מספר ימים תפסתי סוף סוף את השירות הטלפוני בנושא המכתב ששלחתי לפני חודשיים+,ובו נאמר לי שעליי עדיין להמתין לתשובה שתגיע,אז כתגובה טענתי בשנית שאין לי מה לשם את הקנס עד התשובה שתגיע בהתאם להסברים במכתב אך למרות זאת צויין בפני שעליי כן לשלם את הקנס עד06.08.11 ולא הוא יקפוץ בעוד 50% יותר.,ומקסימום אני אקבל בהתאם להחלטה החזר רטרו אקטיבי.
הנקודה היא שאין לי סכומים כאלו לשלם,ותשלום כזה ירעיד את כל התקציב החודשי שלי.מה עליי לעשות לשלם או לא לשלם זו השאלה ?
בתודה מראש
יפעת
יפעת שלום,
אני מבין את מצוקתך הנפשית והכלכלית.
לעניין העצה שקיבלת ממפנ"א יש לי הבהרה, בצדק נאמר שחוב צריך לשלם, גם אם עברת את העבירה בהיסח דעת ובתום לב, עבירה מעין זו מכילה בשפה משפטית רכיב עובדתי(הרכב בבעלותך חצה צומת באור אדום) ואין המשטרה צריכה להוכיח את היסוד הנפשי (נקראת עבירת אחריות קפידה).
את בהחלט יכולה להמשיך ולהוכיח את צדקתך לעניין אי מסירת הודעת הקנס (שונתה כתובת, אין אישור מסירה ועוד). ולאחר שיוכח הדבר תקבלי החזר.
אך עלי לעמוד על טעות בהבנתך/בהסבר השוטרת - אין יותר כפל קנס (פעם אחת 50%) אלא תתווסף ריבית פיגורים בגובה של 5% על הקרן(גובה הקנס) כל חצי שנה.
לסיכום תשלמי ותשמרי את הודעת הקנס המשולמת בכדי שתוכלי לטפל בריבית הפיגורים וכפל הקנס שנדרש ממך.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר