שלום,
לאחר תאונת דרכים אשר נגרמה מאי תשומת לב רגעית בה סטיתי מן הנתיב ולא הייתי עירנית מספיק,עליתי על אי תנועה ופגעתי חזיתית בעץ שהיה עליו.כתוצאה מן בתאונה נחבלתי חבלות של ממש וניזוק הרכב.
בכתה האישום מצוינות הוראות החקיקה לפיהן אני מואשמת והם:
1. נהיגה ברשלנות-עבירה על סעיף 62(2) לפקודת התעבורה.
2. סטיה מנתיב נסיעה-עבירה על תקנה 40(א)
3. גרימת תאונת דרכים נזק וחבלה -עבירה על תקנה 21(ב)(2)
4. חבלה של ממש- עבירה על סעיף 38(8)
שאלתי היא, האם זהו הליך שגרתי לאחר כל תאונה,יש לציין שוב שאני היחידה שנפגעתי והעץ רק השתפשף קלות, האם אני צריכה לשכור יצוג או שיש ביכולתי לתהמודד עם כתב אישום זה לבד, מה העונש המוטל במקרים אלו ?ואם בכלל.
תודה רבה.
נעמי שלום,
תובע משטרתי עובר על תיק החקירה בטרם מוגש כתב אישום ושוקל שיקולים שונים ביניהם גם באילו סעיפי אישום ניתן להאשים.
בין סעיפי האישום בכתב האישום שבידך, ישנם 2 סעיפי אישום בהם פסילת המינימום היא בת 3 חודשים.
זה לא אובייקטיבי מצידי להמליץ לך על ייצוג, אך קחי בחשבון שאם את חפצה במיזעור תוצאות יהא עליך לקחת עו"ד במקרה כגון זה.
לכל להבהרה או ייעוץ ספציפי את יכולה לפנות אלי ישירות [משרדי מפורסם באתר זה בקטגוריית עו"ד לתעבורה].
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר