שלום,
כאשר נהגתי ברכבי אכן עשיתי שימוש בנייד אך לבדיקת השעה בלבד. אותה שוטרת שרשמה לי את הדוח סירבה להאמין לדבר ורשמה לי דוח על שימוש בנייד. שלחתי קשה להישפט וקבעו לי משפט בעוד שנה.
שאלתי היא: האם שימוש בנייד לבדיקת שעה נחשבת לעבירה ? כפי הידוע לי רק שליחת הודעת טקסט ושיחה נייד נחשבת לעבירה ? איך אוכל להוכיח שאכן רק בדקתי את השעה והאם במשפט מקלים בגודל הקנס או נותנים אפשרות לחלוקה של הסכום לתשלומים.
שאלה נוספת, אני נהג מעל 15 שנה בכביש עם אזהרה אחת(דבק על השמשה)האם ניתן להמיר את הדוח לאזהרה?
תודה.
חיים שלום,
אנסה להשיבך שאלה, שאלה.
1-כן, ביצעת עבירה. הפסיקה מדברת על כל שימוש פונקציונאלי והמחוקק בכוונה החריג את השימוש בנייד לעומת החזקת פחית שתייה למשל(ראה את ההבדל בין תקנה 28(א) לתקנה 28(ב) בתקנות התעבורה).
2-ברגע שנאשם בעבירת קנס בוחר להישפט הוא נחשף (אם יורשע במשפט) לקנס גבוה יותר (ס' 230 בחוק סדר הדין הפלילי).לסיכום שאלה זו לא אמליץ לך לבחור בקו הגנה של שימוש למטרת בירור השעה-אתה למעשה תודה ברכיב העובדתי של העבירה.
3-תלוי? התנאים להמרה הם: מעל 10 שנות וותק, 5 שנים אחרונות ללא אזהרה/דו"ח וכמובן להודות בביצוע העבירה אך....את זה היית צריך לעשות לפני הבקשה להישפט מאחר ובחרת להישפט אתה למעשה כופר בביצוע העבירה...
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר