שלום,
לפני יותר משנה קיבלתי דו"ח על שימוש בפלאפון נייד בזמן הנהיגה.
לאור העובדה שיש לי רישיון כבר למעלה מ-10 שנים ואין לי אפילו עברה אחת או אזהרה, שלחתי בקשה שימירו לי את הדו"ח לאזהרה בלבד. את ההודעה שלחתי יומיים לאחר קבלת הדו"ח. התשובה השלילית הדוחה את בקשתי הגיעה 6 חודשים לאחר מכן (!!!) בה נאמר שהודעת תשלום קנס חדשה תשלח אלי.
הודעת תשלום הקנס החדשה הגיעה לאחר שבוע ועם קבלתה שוב שלחתי ערעור ובקשה להמירה לאזהרה ונעניתי בשלילה בשנית כעבור 4 חודשים (!!) שם נכתב שוב שתשלח אלי הודעת קנס חדשה.
היום, שלושה חודשים לאחר מכן, הגיעה הודעה חדשה ובה חיוב על פיגור בתשלום הדו"ח ותוספת של 50% מהסכום המקורי.
מדוע אם הם כל פעם מתעכבים בשליחת הדוחות והתשובות אני צריכה לשלם יותר על תוספת פיגור?
האם שווה לי לבקש להישפט או שאני לוקחת סיכום לא רק שבקשתי תדחה אלא גם יבקשו ממני תוספת תשלום?
תודה
דורית שלום,
בקשה להמרת דו"ח לאזהרה ניתנת פעם אחת. במידה ונדחת היה עליך ממועד התשובה לשלוח בקשה להישפט תוך 30 ימים (ההליך של ניסיון לבקש את המרת הדו"ח באזהרה-פעם שנייה היה מוטעה, קרי אין לך זכות חוקית לעשות כן. ולכן הקנס צבר ריבית פיגורים). בכל אופן, על מנת שאוכל לייעץ לך אם כדי לך להישפט אני צריך לדעת כי לא עברת את המועד לבקש להישפט (בעיית פרוצדורה), כמו כן, אני צריך לדעת מהם טיעוניך כנגד הדו"ח (טענות מהותיות).
ללא פרטים יהא זה רשלני ו/או חובבני לנסות לייעץ.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
לצערי אכן עברתי את מועד הבקשה להישפט מאחר שחיכיתי למענה של פנייתי השנייה וכפי שציינתי קודם לכן, לקח להם בממוצע כל פעם 4 חודשים להשיב לי.
טענותיי נגד הדו"ח הן התיק נטול העבירות והאזהרות שיש לי לאחר 10 שנות ותק על הכביש. ידוע לי כי המירו לנהגים רבים דו"חות של עבירות תנועה לאזהרה בלבד בשל היעדר עבירות/אזהרות קודמות.
האם יש סיכוי שבמשפט ימירו לי את הדו"ח לאזהרה ויוותרו לי על התשלום? או לפחות יסכימו לוותר לי על הנקודות? מה לגבי התשלום הנוסף בשל פיגור בתשלום?
תודה
דורית שוב שלום,
1- הסמכות להמיר דו"ח לאזהרה היא סמכות של תובע משטרתי, אם הוא דן בעניין והחליט שלא מגיעה לך המרה באזהרה החלטתו בעניין סופית.
2-בעבירה של "שימוש בטלפון נייד" ההמרה לאזהרה היא נדירה.
3-לשופט אין סמכות לקבוע כי יש להמיר את הדו"ח באזהרה, אם כי יש לו סמכות להרשיע אותך או לזכות אותך.(בכל מקרה מאחר ועברת את הזמן הקבוע בחוק תצטרכי להגיש בקשה מיוחדת להארכת מועד להישפט-שסיכוייה במקרה שלך קלושים).
4-תשובתי מס' 3 לעיל תקפה גם לעניין הנקודות.(רבים מהנהגים אינם מודיעים לעובדה ששופט אינו יכול לשנות את מספר הנק' הנזקפות לצד עבירה), אם כי ישנן דרכים אחרות להפחית ממספר הנקודות אך לא כאן המקום להרחיב.
5- לצערי, אין לך להליך אלא על עצמך. ברגע שחכית 6 חודשים הגיע הודעת קנס "מקורית" ע"ס 1000 ש"ח, אך מאחר ופעלת בשנית בפרוצדורה שאינה נכונה חוקית צברת ריבית פיגורים והקנס עודכן לסך של 1500 ש"ח.(מניסיוני יהיה לך קשה מאוד להפחית את ריבית הפיגורים אם כי את יכולה לנסות לפנות ל"מרכז לגביית קנסות" בירושלים).
צר לי שלא איש בשורות אנכי,
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר