האזנתי למוסיקה במכשיר איפוד (לא טלפון סלולרי) תוך כדי נהיגה אחזתי בו על מנת להגביר מעט והנחתי אותו עניין שלקח כמה שניות במקביל אלי נסעה ניידת משטרה(לא סמויה)וסמנה לי לעצור השוטר ניגש אלי ושאל למה החזקתי את הטלפון עניתי לו שזה איפוד והאזנתי למוסיקה השוטר אמר זה אתו דבר והורה לי להביא אליו לניידת את מסמכי הרכב והרשיונות שלי כשהחיל השוטר למלא את הדוח בקשתי ממנו לבוא איתי לרכבי ולראות שיש לי טלפון ודיבורית השוטר סרב ואמר גם המכשיר הזה אותו דבר בשבילי ובניגוד לתקנות לאחר שביקש ממני לחתום על קבלת הדוח אמרתי לו רשמתה טלפון בדוח אבל זה לא המכשיר והוא אמר לי בתגובה אמרתי לך החוק מתיחס לכל מכשיר בתור טלפון -שאלותי 1. יתכן ועברתי עברה של אי אחיזת ההגה בשתי ידים אך האם זה תקין לכנות מכשיר שהוא לא טלפון ואינו משמש לשיחות כטלפון ולהלביש עליו סעיף עבירה שמדבר על טלפון (28ב) -2.יש לי אפשרות להוכיח ע"י פירוט שיחות של הטלפון שלי שלא בוצעה כל פעילות בפרק הזמן שבו נרשם לי הדוח(מס הטלפון שלי רשום בדוח כי השוטר ביקש שאומר לו מהו)מה הסיכויים שלי באם אבקש להשפט(לאור מחול השדים המוצדק על דיבור בטלפון ללא דבורית)3.ואם עברתי עברה אחרת מה תקנתה ומה הקנס עליה -לעזרתכם המלומדת אודה
אסי שלום,
1- אתה אכן צודק העבירה אותה עבירת היא אי אחיזת ההגה בשתי ידיים, עבירה שהקנס עליה 250 ש"ח+ 0נק'.(תקנה 28[א] בתקנות התעבורה).
2-יש לך אפשרות לקבל פירוט שיחות יוצאות, אך פירוט שיחות נכנסות רק על פי צו של ביהמ"ש.
3- הייתי מנסה בשלב ראשון לבקש את ביטול הדו"ח ורק במידה ותענה בשלילה אזי תמשיך הלאה בבקשה להישפט.(אתה לא מפסיד את הזכות בכך שביקשת את ביטול הדו"ח).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר