אני שאלתי:
"שלום, לפני שנתיים בדיוק (01/08/2009) תפסו אותי על עבירת מהירות. נתנו לי קנס של 750 שקל ו6 או 8 נקודות. (אני לא זוכר..) היום חזרתי מחברה שלי בחמש בבוקר, ובאמת שלא שמתי לב, אני לא יודע אם באמת עברתי באדום או שהמצלמה הזאת עדיין מקולקלת, (צומת מורשה לכיוון רעננה). לשאלתי, נגיד ואיכשהו באמת עברתי באדום, הקנס הוא 1000 שקל ו10 נקודות, נכון? ז"א שיהיו לי 16/18 נקודות. השאלה היא, האם אצטרך לעבור נהיגה מונעת? יש חוק כזה שאם עוברות שנתיים בלי עבירת תעבורה הרישום מתבטל, נכון? עברתי נהיגה מונעת דרך הצבא, האם אני לא אצטרך לעשות שוב במידה ואצטרך לפי החוק? (האם זה פותר אותי מראש?) תודה מראש, אוריה."
ואז נעניתי בזה:
"אוריה שלום, במידה ועבירת המהירות נעברה ביום 1.8.09 והיא העבירה הראשונה והיחידה שלך עד כה, אכן היא נמחקה(רעיונית) שלשום. אי לך נכון להיום במידה ותשלם את הודעת הקנס העתידית או יחלפו 90 ימים מיום ההודעה יזקפו לחובתך 10 נקודות (רק צבירה של 12 נק' ומעלה מחייבת אמצעי תיקון בדמות קורס נהיגה בסיסי)."
השאלה שלי היא, אכן דו"ח המהירות לפני שנתיים היה העבירת תנועה הראשונה שלי, אבל תפס אותי שוטר ונתן לי אזהרה כי הייתי בתפקיד (משהו צבאי) אבל אי אפשר לבטל את זה מהצבא וכו'..
השאלה היא האם האזהרה שנתן לי השוטר תמנע מביטול הנקודות מלפני שנתיים?
למעשה, האם תחשב לי העבירת מהירות לפני שנתיים בגלל האזהרה או שאזהרה לא נספרת כעבירת תנועה?
תודה מראש,
אוריה.
אוריה שלום,
ראשית, בעולם המשפט אין "נגיד, ואיכשהו..." - אין צורך לנגיד... סרטים וכדומה, עולם המשפט זה ראיות וחוקים.
תמתין ותראה אם קיבלת צילום של עבירת הרמזור.
שנית, במידה וקיבלת אזהרה בצבא (ולא כתבת האם משוטר צבאי או שוטר רגיל -אזרחי), האזהרה ללא נקודות בתנאי שלא תעבור את אותה העבירה.
סביר להניח (ולא כתבת ) שהאזהרה לא היתה על רמזור אדום, לכן, לעניות דעתי, לא נספרות לך נקודות נוספות.
שלישית, במידה ותקבל את הדו"ח, בקש לקבל את התמונה שצולמה.
ולסיום... על פי הנתונים שאתה מוסר, בשלב ה אתה לא צריך ללכת לנהיגה מונעת.
בהצלחה,
דרור סלמן, עו"ד
מנהל פורום תעבורה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר