שלום לכם,
ברצוני לדעת כיצד אוכל לברר מה עלה בגורלו של זימון לבית משפט שהייתי אמורה לקבל, לאחר שנתפסתי נוהגת ברכב שרשיונו פג תוקף מעל תקופה של 6 חדשים. המקרה אירע בחודש מרץ האחרון ומאז לא קיבלתי שום הודעה או בקשה לתשלום כנס או זימון לבית המשפט. בסוף חודש אפריל עברתי דירה ורק לפני כחודש עדכנתי את מעוני החדש במשרד הפנים. קיבלתי כל התקופה הזו דואר שוטף וגם הודעתי על כתובתי העדכנית במקום מגורי הקודם כך שאם היה מגיע משהו היו מיידעים אותי. האם עלי לפנות למשרד התחבורה לבירור העניין? מה הדין במקרה כזה- האם ייתכן שישללו את רישיוני?? מה הסיכויי שיוותרו לי על העבירה מאחר ואין לי שום עברות תנועה ב4 שנים האחרונות (לפחות) ו אני נהגת ותיקה (מעל 10 שנים רשיון) אוסיף שמייד למחרת האירוע נגשתי להוציא טסט לרכב. בברכה, קארינה.
קארינה שלום,
מחודש מרץ שנתפסת נוהגת ברכב ללא רשיון ועד היום, חלף זמן סביר.
לעיתים בתביעות במשטרה ממתינים עד לקראת הימים הארונים ואז מגישים את כתב האישום לבית המשפט.
אני מציע "לא להעיר את המתים" -המתיני לקבלת הזמנה למשפט וכתב אישום בדואר.
אבל על מנת להיות שקטה, את יכולה לפנות למשרד הרישוי ולעדכן את כתובתך ובין הייתר לשאול האם יש לך שלילה...
כמו כן, את יכולה לפנות למזכירות בית המשפט לתעבורה (באיזור שיפוט העבירה) עם תעודת הזהות ולברר האם נערך דיון.
בזהירות...
בהצלחה,
דרור סלמן, עו"ד
מנהל פורום תעבורה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר