נכבדי שלום רב,
היום חניתי בחניה כאשר בדיעבד התברר לי משוטר שגיע למקום ונתן לי דו"ח של 1000 ש"ח כיח מדובר בחניית נכה.
שפתי המשרכה לא סומנו ואין תמרור כל שהיה אינו אלא סימון על הרצפה (אספלט) שלא יכולתי לראות אותו.
האם במקרה כנ"ל ניתן לקנוס אותי ?< האם הסכום הוא 1000 ש"ח האם יש נקודות? כדאי לשלוח מכתב לביטול ?
תודה רבה רבה.
ישי
ישי שלום,
החוק מחייב שיהיה במקום החניה המיועד לנכה תמרור לנכים בלבד.
במידה והתמרור טושטש -עצתי לך, צלם את המקום וכן את הכביש עצמו .
אתה יכול תחילה לבקש את ביטול הדו"ח מן הטעם הקבוע בתקנה 22(א) סיפא בתקנות התעבורה (יש לך 30 ימים). היה ובקשתך תידחה, אתה יכול להגיש בקשה להישפט יהיו לך 30 ימים נוספים .
בהצלחה,
דרור סלמן, עו"ד
מנהל פורום תעבורה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
תודה רבה על תשובתך ובהמשך לתשובה אודה אם תענה לי על השאלה המשלימה : במקרה שלי היה על הריצפה סימון רק שלא היתה לי כל אפשרות לראות את הסימון לפני שחניתי שכן לפני שהחנתי יצא רכב ונכנסתי במקומו ברוורס ללא שהיתה לי אפשרות לראות מה קורה על הריצפה, גם השוטר אמר לי אם תזיז את הרכב תראה את הסימון. האם במקרה כנ"ל יש עילה לביעטול על פי התקנה שציינת ( 22) ?
ושוב תודה רבה רבה.
ישי, שוב שלום
במידה והחניה מסומנת -סימון בכביש (שקיים)אבל לא הבחנת בו, הסיכוי שלך פוחת.
הגש בקשה לביטול הדו"ח ונמק את אשר פרטת כאן בפורום.
אני מקווה שיבטלו לך אותו.
בהצלחה,
דרור סלמן, עו"ד
מנהל פורום תעבורה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר