בשנת2010 קיבלתי שני דוחות (מהירות בדרך שאינה עירונית 8נק) ודו"ח של רישיון רכב פקע פחות משישה חודשים6 נק(סהכ 14),ברכב שרשום על שמי אך איני עוש בו כל שימוש. יש לי זיכרון דברים שאעשיתי מול הצד השני המאשר כי הוא העושה שימוש ברכב וכל דוח או עבירה יועבר אליו והוא אחראי לו. מחוסר ידידעה שילמתי את שני הדוחות מכספו של האדם שעימו יש לי זיכרון דברים מחשש להעמדה לדין ולהסתבכות,וכלל לא ידעתי כי תשלום הדוח מעיד על הודאה במעשה,וכיום הנני מיועדת לעבור הדרכה נכונה, אני מעונינת לדעת כייצד אוכל לשנות את פני הדברים היות שאני לא נהגתי ולא עשיתי כל עבירה בחיי!! כזו או אחרת ואני מצרה על כן כי ההדרכה נכונה אינה מיועדת ועלולה להיטיב עימי כשאניני זקוקה לה? מה עליי לעשות ? למי לפנות? ומה לטעון לצדקתי, כייצד ניתן להתמתן עם החוק היבש הזה?
צליל שלום,
את מעידה על עצמך כשומרת חוק. אם עשית זכרון דברים למכירת הרכב את צריכה לדעת שהאחריות להעברת הבעלות חלה עליך מדוע חכית משנת 2010?
עניין נוסף - תשלום הקנסות כפי שנודע לך (באיחור) הוא אכן הודיה בביצוע העבירה ולכן ייקשה עליך היום לאחר ששילמת את הקנס (למעשה הורשעת) לבוא ולבקש את ביטול ההרשעה ולבקש להסב ע"ש נהג אחר.
עצתי אליך היא : א. גשי לעשות קורס אצל אחת משתי הזכיניות(אונ' פתוחה או רשת עמל).
ב. תדאגי במהרה להעביר בעלות ע"ש המחזיק בפועל ברכב.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר