מורה נהיגה לא עשה לי טסט פנימי שמחויב על פי חוק. וחתם לי שעשיתי טסט פנימי למרות שלא עשיתי, ונכשלתי בהרבה טסטים רגילים של משרד הרישוי, בשעה שלכאורה במקומם הייתי צריך לעשות טסטים פנימיים ולהיכשל בהם. טסט רגיל עולה בממוצע פי ארבע מטסט פנימי, לא כולל אגרת טסט למשרד הרישוי שעולה עוד 133 ש"ח . האם אוכל לתבוע המורה להחזיר לי את כסף ההפרש בין מחירי הטסטים?
ישראל שלום,
הנושא אותו אתה מעלה בשאלתך קשור לתביעה אזרחית שקשורה לחוזה בין נותן שירות למקבל שירות.
בכל מקרה אתן לך מעט אינפורמציה.
יש מצב בו מורה נהיגה הינו מנהל מקצועי ראשי של בית ספר לנהיגה ובסטטוס זה
הוא יכול לערוך טסט פנימי לתלמידיו(אם כי יש בכך בעייתיות של ניגוד עניינים, חוסר אוביקטיביות ). בכל מקרה אחר המורה חייב לשלוח את התלמיד בליווי מנהל מקצועי מוסמך מאותו בית ספר לנהיגה.
לעניין השני - נאמר ועברת את המבחן הפנימי והרגשת לא מוכן מספיק למבחן מעשי מדוע לא ביצעת עוד שיעורים? מדוע ניגשת לטסט?
נראה לי שאין לך עילה לתביעה כי שום בית משפט לא יחליף את שיקול דעת המורה (הוא סוברני להחליט מתי תלמיד מוכן, במידה וביצע את מכסת השיעורים ולמדת את כל המטרות המתודיות).
בכל אופן אתה יכול להתייעץ עם פורום ״בתי משפט״ או ״צרכנות ותביעות קטנות".
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר