לפני כחודש וחצי קיבלתי דו"ח בכביש בגין לכיוון עטרות שם המהירות המותרת היא 80(כמאתיים מטר אחרי הכביש "נהפך" ל443 שם המהירות המותרת היא 90) השוטר תפס אותי על 112 וכתב בדוח לאחר "הורדה" 107- נקנסתי ב750 ש"ח + 8 נקודות. הבעיה בכל הסיפור הזה היא שאני נהג חדש(קצת יותר משנה וחצי רישיון) מה שאומר שעל כל דו"ח מהירות שאני מקבל ספירת השנתיים של הנהג חדש מתחילות מחדש. נאמר לי שהתחלת ה"ספירה" המחודשת חלה כאשר התשלום! של הדו"ח נעשה בזמן היותי נהג חדש שאלתי היא: האם אוכל לדחות את תשלום הדוח על מנת שארבעה וחצי חודשי הנהג חדש האחרונים שלי יעברו בינתיים?
דבי שלום,
עומדת בפניך האפשרות לבקש להישפט (בתקווה שעד שתקבל זימון כבר לא תהיה בסטטוס של נהג חדש). מותר לך לבקש זאת במסגרת 90 הימים מקבלת הדו"ח ויש לשלוח את הבקשה אך ורק בדואר רשום ולשמור את אישור מסירת הדואר הרשום.
לכל להבהרה או ייעוץ ספציפי אתה יכול לפנות אלי ישירות [משרדי מפורסם באתר זה בקטגוריית עו"ד לתעבורה].
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
קודם כל, תודה על התשובה המהירה.
אני רק תוהה מה אני עושה אח"כ במשפט האם אני יכול להענש אם סתם ביקשתי משפט ללא סיבה? והאם אפשר לבטל את המשפט אחרי קבלת הזימון ולשלם את הסכום הרגיל? וגם מה לידיעתך הזמן הממוצע שלוקח עד לקבלת הזימון? האם סביר שזה יקח ארבעה חודשים?
דבי שלום,
1-קודם כל לא היית י מייעץ לך ללא סיבה. (הרי הסיבה הראשונה ברורה "דחיית את מועד ההרשעה ואז לא תורשעי בסטטוס של נהג חדש על כל המשתמע מכך).
2-לעיתים ניתן להתחרט ולבקש להודות בקנס המקורי.
3- אינני יכול לנקוב בתקופת זמן ממוצעת.
4- בהחלט כן.
בהצלחה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
מבחינתי בטח שזו סיבה, האם גם מבחינת משרד התחבורה זה לגטימי לעשות דבר כזה ?
כמו שציינתי, שמעתי על ה"טריק" הזה של דחיית הדו"ח לצורך סיום תקופת הנהג חדש האם אתה יכול לאשר לי שזה אכן עובד במאה אחוז?
האם אתה יכול לציין באלו מקרים אני יכול להתחרט ולבקש להודות בקנס המקורי? ואם אני לא יכול, כמו ששאלתי כבר קודם- מה אני טוען במשפט? מה אני עושה שם?
דבי שלום,
1-אינני מבין את שאלתך הראשונה? זה לגיטמי כל עוד נאשם לא הורשע על פי החוק עומדת לו חזקת החפות לא?
2- אינני חברת ביטוח אני מייעץ מתוך ניסיון ובמטרה לעזור.
3-בקשה להודות בקנס המקורי והסכמת ביהמ"ש תלויה בהרבה גורמים כגון: האם זה בהסכמת התביעה? מי השופט? ועוד. לכן אין תשובה חד משמעית.
4 - אינני יודע אם יש לך השגות כנגד מכשיר האכיפה? מהו מכשיר האכיפה? מהן נסיבות ביצוע העבירה ? ועוד. לכן לא אוכל לומר לך מה לטעון במשפט.
בכל מקרה אם אינך בקיא בהליך הפלילי הייתי מציע ליווי של עו"ד תעבורה.
בהצלחה,
דורון ויגלר, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר