אני קיבלתי דוח חנייה בעיירית פתח תקווה . דוח החנייה נרשם בגין חניית רכבי על המדרכה.
העבירה בוצעה בשל מצב בריאותי לא תקין באותו היום, שהצריך אותי להתפנות למקום סמוך.
נטשתי את ריכבי למשך רגעים ספורים ושחזרתי הבחנתי בפקח רושם את הדוח.
למצער, הוא טען כי לא ניתן לבטל את הדוח וכי עליי להגיש בקשה בכתב לעייריה.
הגשתי בקשה כאמור, אך יוהמ"ש של העייריה לא קיבל את טענותיי. על כן הגשתי בקשה להישפט.
שאלותיי הן:
האם ככלל, במעמד המשפט ניתן לבטל דוח חנייה בשל סיבות אלו? ( יש לציין כי אני מודה בעבירה שביצעתי )
האם ניתן להודות כי העבירה בוצעה בשל חוסר ברירה?
האם ישנם תקדימים או ישנה פסיקה שתוכלו להפנות אותי ?
מה הסיכויים שלי להצלחה להפחית את סכום הדוח או לבטלו בהתחשב בעובדה כי נאלצתי לעצור את רכבי בשל מצבי?
אודה לתגובתכם בהקדם,
בתודה מראש, יניר
יניב,
השאלות שלך יפות ומעניינות שכן עולה מהן הגנה שנקראת "הגנה מן הצדק" במשפט הפלילי. בנסיבות המיוחדות אותן לא פרטת, עשויה ההגנה הזו לקום ולעזור לך. הדרך היא באמצעות בקשה להשפט. המקרה שלך צריך להתברר לגופו של עניין ורק אתה עם המסמכים שבידך יכול לדעת. המקרה שסיפרת אינו מספיק כדי לתת הערכה בשל העדר נתונים.
בקשה להשפט במקרה שלך צריכה להיות מוגשת תוך 90 יום לבית משפט לעניינים מקומיים בהתאם לדו"ח שבידך.
בהצלחה,
ערן בן-עמי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר