זה קרה חי כבר שלוש פעמים בעת עלייתי לאוטובוס של אחת מהמפעילות את קוי התחבורה.
אני עולה לאוטובוס, מוסר לנהג את התשלום ומחכה לכרטיס הנסיעה.
אציג להלן את הדו שיח ביני לבין הנהג:
(נ=נהג, א=אני)
נ- בן כמה אתה
א- תן לי כרטיס רגיל ל........
נ- בן כמה אתה
א- אני רוצה כרטיס רגיל ל.....
נ- אולי מגיעה לך הנחה
א- ביקשתי כרטיס רגיל רגיל ולא ביקשתי שום הנחות, אז תן לי בבקשה כרטיס רגיל ל........
והגדיל לעשות נהג אחד שעניתי לו משהו כמו ״זה לא עניינך בן כמה אני״ ודרשתי כרטיס רגיל, וכאשר הוספתי שזה עניין אישי הגיל שלי, הוא ענה לי, תקשיבו טוב: ״תלחש לי את הגיל באוזן״
הסיפור הזה קרה לי שלוש פעמים בתוך חודש, ע״י שניים או שלושה מנהגי הקו בו אני נוסע בתדירות גבוהה.
הכל לאזני הנוסעים, בהפתעה גמורה, כך שאיני ערוך מראש להתמודד נכון עם התייחסות מביכה מסוג זה, זה מאוד מביך דו שיח כזה חסר בסיס ושאינו לעניין.
מה אני עושה במצב כזה?
איך להגיב כלפי הנהג, ואיך לדרוש מהחברה שנהגיה יחדלו ממנהגם המגונה לחטט בעניין גילם של הנוסעים.
הרי מי שמבקש הנחה עליו להוכיח שמגיעה לו הנחה, האם הנהגים חושבים שהנוסעים כאלה מטומטמים שלא רק שלא מבקשים הנחה, אלה מתעקשים לשלם תשלום מלא?
אני מבקש לדעת גם אם יש לי עילה לתבוע את החברה לפצות אותי יל המבוכה שנהגיה גורמים לי על לא עוול בכפי.
שלא רק שזה הביך והכעיס אותי מאוד, העקשנות של הנהגים בשאלתם בן כמה אני, אלא הרגשתי נעלב ומושפל מהסיטואציה ההזויה והמוזרה הזו.
מילא אם היה מצב הפוך, בו הייתי מבקש הנחה, היה לגיטימי לשאול לגילי ( גם במקרה כזה לא בטוח שלגיטימי לשאול בפרהסיה לגילו של הנוסע, אלא מכסימום לבקש תעודה בה רשום גילו או זכאותו להנחה)
וכאן במקרה דידן, לא רק שעצם הדרישה והשאלה היא לא לעניין אלא שהכל נעשה תוך התעקשות לתשובה, דבר שאין מילה אחרת אלא לכנותו הזוי ביותר!
רפי שלום,
הבנתי את הסוגייה.
להערכתי זו הנחייה שמקבלים הנהגים מגבוה (עובדה ששאלה זו חזרה מספר פעמים באוטובוסים שונים).
הייתי מציע לך להפנות את טיעוניך בכתב בפני קצין הרכב ו/או מנהל אדמניסטרטיבי של החברה. (...יתכן וישנו את הנוהל שלדבריך "מביך").
לעניין התביעה - צריך להבין שביהמ"ש זה לא "כספומט" בשם איזו עילה בדיוק תתבע את החברה????
בברכה
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
חשבתי גם על האפשרות שהעלית שזו הוראה מגבוה, ושאלתי אם אכן קיימת הוראה כזו, לשאול בפרהסיה לפרט אישי כמו גיל, במקום לבקש הצגת תעודה המעידה על זכאות להנחת גיל, האם הנחיה כזו מצד החברה היא הנחיה לגיטימית, ואם איתקל בחברה בחוסר טיפול נאות, להיכן או למי אפשר לפנות בתלונה במשרד התחבורה?
ולגבי הערתך בנוגע לתביעה, לא שאני מתכוון ללכת כרגע לעשות את זה, אבל ברמה העקרונית, האם מותר לעובד ציבור לחטט בפרטים אישיים בפרהסיה של הנזקקים לשרותו?
רפי שלום,
בשאלתך זו נתת פתרון לבעייה, במקום להכריז בקול רם על גילך אתה פשוט יכול לומר לנהג הרי לך ת"ז שלי ותחליט על פי הנתונים הרשומים בה האם אני זכאי להנחה או לא.
בברכה
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
אבל אם תשים לב טענתי טענות אחרות וענית לי שלא ממין השאלה ששאלתי והטענה שטענתי.
בכל אופן תודה ואנסה למצוא תשובה לטענותי במקום אחר ולא אטריח אותך עוד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר