לפני כשבוע עצר אותי שוטר בעודי נוהגת במהירות 90 קמ"ש בתוך העיר ע"י ממל"ז. לאחר הורדת 5 הקמ"ש השגרתיים, נותרתי עם 35 קמ"ש מעל המותר, כלומר, שלילת הרישיון לחודש ימים ומשפט. עממה, השוטר ה"חביב" הסכים להוריד לי עוד 5 קמ"ש, ובכך תבוטל השלילה ומשפטי, ויהיה עליי לשלם 750 ש"ח. השוטר שעצר אותי היה ללא טפסים ולכן רשם את כל הפרטים על דף נייר. הוא ציין שעליי לבוא לקחת את הדו"ח בהמשך השבוע מהתחנה. האם מותר לו לתת לי דו"ח בדיעבד למרות שלא היו ברשותו הטפסים? האם עליי להסכים להצעתו או ללכת למשפט?
אודה מאוד לתשובתכם,
יעל
יעל שלום,
מהעולה מהסיפור שלך ישנן כמה נקודות חשובות שעשויות להוביל לזיכוי שלך. יחד עם זאת הדברים צריך להבדק לעומק על בסיס החומר שהשוטר רשם כשאז ניתן יהיה לייעץ לך לגבי המשך הדרך. לענייננו, הייתי לוקח את הדו"ח ולא אומר מילה לשוטר. לאחר מכן תגיעי לייעוץ במטרה לבחון המשך הליכים על דרך של בקשה להשפט. שווה לך מכיוון שזה יכול לחסוך לך 10 נקודות....לידיעתך, 12 נקודות מחייבות נהיגה מונעת.
כשתקחי את הדו"ח פני אליי לייעוץ פרטני...הייעוץ הוא ללא עלות.
ערן בן-עמי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר