האם אפשר לטעון להתיישנות על דוח שנשלח פעמיים בדואר רגיל וגם הודעת קנס ממרכז לגביית קנסות שנשלח בדואר רגיל?
אילן שלום,
ישנן 2 סוגי התיישנות : התיישנות עבירה והתיישנות עונש.
לא פרטת מהו המועד בו נודע לך על הדו"ח (כי מועד זה ביטל את מרוץ ההתיישנות, אחרת תחשב לאחד שמנסה לאחוז בחבל משתי קצותיו).
לעניין המרכז לגביית קנסות - אתה בהחלט יכול במכתב מנומק/טלפונית לבקש לשלם את הקנס המקורי מאחר והודעת הקנס הראשונה לא הגיעה אליך ולא נשלחה בדואר רשום כפי שמחייבות תקנות סדר הדין הפלילי (תקנה 44(א)).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
אני יכול לטעון שנודע לי ממרכז לגביית קנסות למרות שגם ההודעה מהם הגיע בדואר רגיל?
האם אני יכול לטעון להתישנות העבירה?
אילן שלום,
כמו שהסברתי בתשובתי הקודמת חסרים לי פרטים כגון: עבירת חנייה או תעבורה?
דו"ח הוצמד לחלון או נשלח בדואר?
במידה ותפרט אשמח לייעץ.
בברכה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
דוח מצלמה שנשלח בדואר על אור אדום.האם אפשר לטעון על התישנות העבירה מאחר ולא נשלח בדואר רשום?
אילן שלום,
מאחר ומסירה של דבר דואר שלא באמצעות דואר רשום אינו נחשב ל"מסירה כדין" - אתה בהחלט יכול לטעון ל"התיישנות עבירה".
בהצלחה,
דורון ויגלר, עו"ד
למי עלי לפנות אם קיבלתי הודעת קנס ממרכז לגביית קנסות?
אילן שוב שלום,
אתה למעשה צריך לבקש הארכת מועד להישפט , זו בקשה שמנוסחת עפ״י רוב ע״י עו״ד שבקיא בדיני תעבורה ולבקשה יש לצרף תצהיר. ואז אם בית המשפט ייענה לבקשתך תוכל לטעון להתיישנות מאחר ולא קיבלת הודעת קנס בדואר רשום.
לכל הבהרה או ייעוץ ספציפי אתה יכול לפנות אלי ישירות (משרדי מפורסם בקטגוריית עו״ד לתעבורה).
בהצלחה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר-עו״ד.
דורון שלום
מדוע אני צריך לבקש הארכת מועד להישפט ולא בקשה לביטול?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר