שלום רב, קיבלתי מהעירייה שלי דוח חניה. לאחר שהגשתי בקשת ערעור, נשלחה לי מהעירייה מכתב כי מבטלים לי את הדוח. לאחר מכן שלחו לי בדואר הודעה לתשלום הקנס, כאשר דיברתי עימם והראתי להם שיש לי הודעה ביטול קנס מטעמם. הסתכלו במחשב ואמרו לי שזה בטעות נשלח אלי, ושלמעשה החליטו לא לבטל לי את הקנס ועליי לשלם אותו. שאלתי היא: האם עלי לשלם את הקנס? הרי בידי מצוי מכתב המבטל את הקנס והם טוענים שהמזכירה שגתה כששלחה לי מיכתב ביטול.
בתודה רבה,
שלום אור,
הסיפור שלך מאוד מעניין.
המלצתי, לפנות בכתב לממונה במחלקת החניה, ולבקש לדעת מה עולה בגורלו של הדו"ח ? להזכיר שקיבלת מכתב המודיע על קבלת הערעור וביטול הדו"ח ולצרף העתק ההודעה.
במידה ותקבל/י תשובה שלילית, ויודיעו לך שהדוו"ח לא מבוטל, יש להגיש בקשה בדואר רשום, ולבקש להישפט.
בהצלחה,
דרור סלמן, עו"ד
מנהל פורום תעבורה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
עוד שאלה...
אין חוק שעומד לצידי בכך שבידי מכתב המבטל את הדו"ח? אם כך, על כל מכתב ביטול הם יכולים לטעון במהלך הזמן שהוא נישלח בטעות....
אור שלום,
מדובר ב"הבטחה מנהלית" - זה מושג פרי פסיקת ביהמ"ש [בפסק-דינו של השופט ברנזון בבג"צ 135/75 סאי-טקס בע"מ נ' שר המסחר והתעשיה, פ"ד ל(1) 673]
היסודות שצריכים להתקיים הינם:
א. היות המבטיח בעל סמכות ליתן את ההבטחה המנהלית;
ב. כוונת המבטיח להעניק להבטחה תוקף משפטי מחייב;
ג. יכולת קיום.
מאחר ובמקרה שלך לדידי שלושת היסודות מתקיימים, אתה בהחלט יכול לטעון בביהמ"ש טענה זו שלדעת הפסיקה והמלומדים, מחייבת את הרשות המינהלית לבצע איזון בין האינטרסים השונים העומדים על הכף. במסגרת איזון האינטרסים, על הרשות המינהלית לקחת בחשבון שיקולים שונים, דוגמת מידת ההסתמכות של הפרט על ההבטחה, הצורך בשמירת אמון הציבור בפעולות הרשות המינהלית, הצורך להבטיח מנהל תקין והקפדה על עקרון החוקיות ופעולות במסגרת הסמכות ועוד.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר