שלום,
תום תקופת השנתיים שלי מסתיימת רק באמצע חודש הבא, כך עפ"י תוקף הרישיון הקודם שלי שעליו כתוב "נהג חדש".
יחד עם זאת, קיבלתי כבר רישיון חדש, אפילו לא נייר אלא את הפלסטיק שבתוקף עד 2015 ולא כתוב עליו "נהג חדש".
האם אני נהג חדש?!!! מצד אחד יש עוד חודש, מצד שני יש כבר רישיון. אם שוטר עוצר אותי, כמו שהוא יכול לרשום לי דוח על היעדר שלט ככה הוא יכול להגיד למה יש לך שלט כשאני מציג לו רישיון שלא כתוב עליו "נהג חדש". הוא לא עושה חישובים הרי?!?@
דבר שני, האם יש חשש לסנקציות נהג חדש כלפיי? אני די שומר חוק מבחינת כל החוקים וגם זהיר אבל יש לי בעיה עם מהירות.יש משהו שהייתי עושה במהלך רוב התקופה זה לנסוע באיילון או כביש גדול, לראות תמרור 70 וממש להוריד ל-70 כשזה הזוי לכל הדעות ויוצר סיכון בלתי סביר בגלל המהירות הממוצעת שם ובגלל שהתמרור הזה מקומו לא שם לדעתי וזו דוגמא מיני רבות.
דומני מפעילים סנקציות עפ"י ההרשעה, האם הייתה תוך תקופת הנהג חדש או לא. יכול להיות שבהתאם לתשובה לשאלתי הקודמת אני כלל לא נהג חדש, ואם נניח אני נהג חדש, יש לי 90 יום לקבל הרשעה (בין אם בבית משפט, ובין אם ע"י תשלום מידי), זאת אומרת שעד שאני אקבל הרשעה זה עדיין יהיה לפחות בעוד חודש לא? ואני יכול לנהוג ככל הנהגים. חלילה עבירות אחרות, אבל עם כללי המהירות קשה לי להתמודד.
בני שלום,
הסטטוס של "נהג חדש" הוא לשנתיים ימים מיום הוצאת רישיון הנהיגה.
עם זאת, רשות הרישוי שולחת חידוש רישיון נהיגה מעט לפני המועד בו פג תוקף הרישיון הישן בו היית מוגבל כ"נהג חדש" (555) וזאת לאחר בחינה של עברך התעבורתי במשך 22 עד 23 חודשים.
כמו שציינת אתה לא תוכל להיות מורשע תוך חודש ימים, אך זה לא אומר שמהיום והלאה אתה תשנה את הרגלי הנהיגה הטובים שרכשת.
לסיכום - אין חשש מענישה כ"נהג חדש".
בברכה
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר