תודה על התשובה המהירה
יש לי עוד שאלות באותו עיניין.(1) לפי מה שידוע לי מדרכה כהגדרתה בחוק אסורה כל תנועת כלי רכב והיא מיועדת רק להולכי רגל, איך העיניין מתישב עם העובדה שבמקום יש 6 מוסכים וכולם נכנסים ויוצאים דרך מה שהפקח קבע מדרכה האם אין סטירה בעובדות. במקום אין תנועת הולכי רגל פרט לעובדי המוסכים שאותם גם בקושי רואים בחוץ (2) כשמגיעה משאית ורוצה לפרוק סחורה האם גם לה אסורה חניה
אין אני מוכיח שלא יתכן שמדובר במדרכה על פי הגדרת החוק שהרי על המדרכה נוסעים כלי רכב וגם פורקים מדי פעם סחורות. שהרי על מדרכה שנועדה למעבר הולכי רגל , אין רכב רשאי לנוע. ממבחן המקום והיעוד(המקום מיועד למוסכים) עולה שאין מדובר במדרכה כהגדרתה בחוק איך אני מוכיח זאת
אורי שוב שלום,
1- מותרת הנסיעה על המדרכה לצורך כניסה ויציאה ממקום חנייה ו/או לצורך כניסה לבית עסק (תיקון וכיוצ"ב), כמובן לאחר שאיפשרו להולכי הרגל לחצות בבטחה.
2- העלאת והורדת נוסעים וכן פריקה וטעינה - אינן נחשבות ל"חניה" אלא ל"עצירה".
אמנם גם פעולה זו אינה מותרת על המדרכה אך כנראה יש היתר למשאית שפועלת מטעם העירייה.
3-זאת שאלת מיליון הדולר ויתכן כי לא כל השופטים יהיו תמימי דעים איתך ובאותה נשימה עם טענת התביעה העירונית.(תנסה לשכנע ותקווה לאוזנים קשובות ולא ערלות....).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר