שלום רב,
עברתי באור אדום בצומת מרומזרת (בצילום אלקטרוני), יש לי 10 שנים רישיון ובעברי לא עבירה אחת ב5 שנים האחרונות... הבנתי שבעבר היה אפשר להמיר באזהרה וכיום כבר...
הסיבה שעברתי באור אדום היא כי באותה צומת ספציפית יש בעיה בשעה מסוימת (בשעת שקיעה) שלא ניתן לראות אם הרמזור אדום או ירוק וכתוצאה מכך נהגים פשוט עוברים, אני בטוחה שאני לא היחידה שעברה,אלא עברתי עם כמה נהגים ביחד. השאלה היא, איך אפשר להוכיח את זה והאם זה קביל ? בעיקרון יש צילום אז האם אפשר לראות כמה נהגים עברו ביחד בזמן הצילום ,האם אני יכולה ללכת לצלם את הרמזור בשעה הזאת ביום ולהוכיח את הטענה? והאם זו עילה לביטול הדוח בכתב או במשפט (או המרה לאזהרה בכל אופן) ?
רב תודות !
סיוון שלום,
הייתי ממליץ לך לבקש בדחיפות את 2 התמונות מסרט המצלמה שהוצבה בצומת.
כמו כן, אכן רצוי לצלם את הצומת בשעה הרלוונטית למתן הדו"ח (כפי הנראה כיוון נסיעתך היה מערבה ולכן סונוורת).
לאחר מכן, באם לא יעברו 30 ימים מיום קבלת הודעת הקנס לביתך, תוכלי לבקש את ביטול הדו"ח (זה יהיה לך לעזר אם בתמונות הרמזור ייראו עוד כלי רכב).
בכל אופן אם יעברו 30 הימים תוכלי לבקש להישפט (עד 90 ימים מיום קבלת ההודעה) ותצטרכי לשכנע את בית המשפט בטיעוניך.
[אגב, לביהמ"ש אין סמכות להורות למשטרת ישראל להמיר את הדו"ח באזהרה].
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר