חניתי הערב בת"א ברחוב אבן גבירול בסביבות השעה 21:00 אחרי תמרור אין עצירה ואין חניה שמתחת אליו היה כתוב שהחניה מותרת משעה 20:00 עד השעה 8 למחרת.
היה רכב אחד ביני לבין התמרור.
קשה לי להעריך את זה אבל בערך 20 מטר אחרי התמרור הייתה תחנת אוטובוס. יש לציין כמובן שצדי המתרכה היו צבועים באפור.
קיבלתי דו"ח חניה קוד 55-תמרור אין עצירה ובהערה היה כתוב חניה בתחום תחנת אוטובוס.
לפי מה שאני מבינה התמרורים סותרים. אני יודעת שתמרור בתוקף עד התמרור שלאחריו, אבל לפי מה שראיתי (שוב זה הערכה כי לא היה לי דרך למדוד את זה) זה כאילו התמרור הראשון לעולם לא היה בתוקף.
איך אני יודעת איזה תמרורים גובר? האם יש לי סיבה לבקש לבטל את הדו"ח?
שני שלום,
1-תמרור 433(אסורה עצירה ואסורה חנייה) יכול להתבטל במספר חלופות בינהן: צומת קרוב, תמרור המתיר חנייה, תמרור המבטל את האיסור ועוד.
2- אבני שפה הצבועות בצבע אפור הן ללא משמעות. החנייה לצידן מותרת במידה ואין תמרור אחר שאוסר חנייה.
3- בלי קשר לקטע המתיר חנייה חל איסור על חנייה בתחום 20 מ' לפני ואחרי תחנת אוטובוס.
4- העילה המוצקה ביותר לביטול הדו"ח היא אכן הסתירה בין הוראות שני התמרורים (שהוצבו אני מבין על עמוד אחד). ישנה פסיקה רבה שקבעה שההוראה צריכה להיות ברורה.
5- תצלמי בדיוק את המקום בו החנת את רכבך, ותצרפי את התמונה לבקשה לביטול הדו"ח(יש לך 30 ימים לבקש זאת ממחלקת החנייה).
6- במידה ותקבלי תשובה שלילית יהיו לך 30 ימים נוספים מיום קבלת התשובה על מנת לבקש להישפט.
לסיכום - נראה לי שסיכוייך להצליח במקרה זה גבוהיים.
[ראי: ע"פ 281/69 אנוש בר שלום נ' מדנ"י...ניתן ע"י נשיא ביהמ"ש עליון (דאז)כב' השופט אגרנט].
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
דורן, תודה על התשובה.
שני התמרורים לא היה על אותו עמוד אך להערכתי הם היו כ20 מטר אחד מהשני, כלומר התמורור הראשון (שמתיר לי חניה בשעות שבהם חניתי) כאילו לעולם לא נכנס לתוקף. האם עדיין יש לי עילה לביטול הדו"ח?
בנוסף האם אני יכולה לטעון שחניתי רחוק מתחנת האוטובוס ומשום שאיני מסתובבת עם סרט מדידה ולא היה סימון על המדרכה אי אפשר לצפות שאני אדע בדיוק מה זה 20 מטר?
שני שלום,
העובדה שציינת משנות את התמונה. אך אם את טוענת שההוראות סותרות עליך בכל מקרה לצלם את המקום.
לעניין תחנת האוטובוס, אם החנת כ-20 מטר זה בסדר לראייה הדו״ח לא ניתן בגין חנייה בתחום תחנת אוטובוס.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר