שוטר עקב אחרי קלנועית שחצתה את הכביש שמאלה באדום.אני עצירתי באדום כשמסלול נסיעתי ישר.לפני היו שתי מכוניות.מכוניתי נשארה מהבהבת שמאלה,מבלי ששמתי לב.נצלתי את ההמתנה לרמזור וסידרתי את מטפחתי עם שתי ידי באיזור האוזנים,לפתע הבחנתי שהשוטר ש נותר בצומת המרומזרת הפנה פניו מהקלנועת שהתרחקה,והחל מתקרב לכווני,המשכתי לסדר את מטפחתי וקראתי אליו אין לי טלפון.הוא חזר לצומת מבלי שטרח לוודא את דברי וסימן לי שמאלה.קבלתי דוח על דיבור בפלאפון ולמטה בנסיבות :פספס פס.את תגובתי שאין לי סלולרי לא כתב,ואת כעסי אתה מאשים סתם תבדוק ואל תעכב ,אני בדרך לאיינית בבית החולים רשם באופן מצונזר.סרבתי לחתום והוא אמר זה על הקבלה בלבד.בתמימותי מהרתי למשטרת פ.ת ובקשתי שישוחחו איתו,הוא טפל עלי שקר,אך הם אמרו אסור לשנות את הדוח,תגשי למשפט.מה לעשות?יש לי אזהרה מלפני 6 שנים על מהירות,ואני נוהגת 20 שנה
יפעת שלום,
עליך להמשיך לבחור בקו ההגנה שהשוטר לא יכול היה להבחין/ הבחין שסדרת את מטפחתך ולכן הדו"ח נרשם בטעות - אי לכך על אף שאת עומדת בתנאים להמרת הדו"ח לאזהרה לא הייתי ממליץ לך לעשות זאת מכיוון שאת צריכה להודות בביצוע העבירה.
לעומת זאת, כן הייתי ממליץ לך בשלב ראשוני לבקש את ביטול הדו"ח(תוך 30 ימים).
במקרה ותקבלי תשובה שלילית יהיו לך עוד 30 ימים לבקש להישפט.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
כבר יש תאריך למשפט.האם להתמקד בהכחשה בלבד,או להזכיר את המעקב אחרי הקלנועית.האם להתייחס לעובדה שעמדתי בנתיב הישר למרות שהבהבתי שמאלה?
השוטר כביכול התחשב באומרו אכתוב רק את הפלאפון ולא את המסלול הישר
יפעת שלום,
ניהול משפט הוא דבר דינמי.
הפרוצדורה בה יתנהל המשפט היא על פי סדר הדין הפלילי.
בדיון הראשון - (נקרא בשפה משפטית הקראה), את אמורה ליתן מענה לכתב האישום, קרי מודה או לא מודה (לעיתים ניתן לטעון טענות מקדמיות).
במידה ותכפרי באשמה - הדיון הבא יהיה דיון הוכחות (הליך בו ביהמ"ש נחשף לראיות ושומע עדים, הן מצד המשטרה והן מצידך - זהו המקום בו יהיה עליך לחקור את השוטר.
את בוודאי מבינה שלא אוכל לייעץ ע"י פורום זה ולהגיע לרזולציה שאת זקוקה.
[לכל הבהרה או ייעוץ ספציפי את יכולה לפנות אלי ישירות].
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר - עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר