שלום רב,
בטעות ובתום לב חניתי בחניית נכה (של שכן שלי).
השלט ממוקם על עמוד תאורה ולא בגובה העיניים כך שלא ראיתי אותו כאשר חניתי. יש סימן על הכביש אבל הוא קצת דהוי.
הדו"ח שקיבלתי הוא דוח של המשטרה (לא עיריה). השכן כנראה הזמין את המשטרה.
השאלה שלי היא האם אפשר לבקש מהשכן שיבטל את הדו"ח? האם בכלל ניתן לבטל את הדו"ח? אני מאמין שאם השכן יבין שזה אני (שכנים טובים) אז הוא יבין שזה באמת היה בתום טוב.
תודה.
איל שלום,
1- אין בסמכותו של השכן לבטל את הדו"ח (זה בסמכות תובע משטרתי).
2-יש אפשרות לבקש את ביטול הדו"ח תוך 30 ימים מיום קבלתו.
3-העילות שציינת אכן יכולות להוביל לביטול הדו"ח(תמרור שהוצב גבוה/תמרור על גבי הכביש-סימון טושטש), אך במקרה שלך מאחר ואתה שכן ומקום ביצוע העבירה אמור להיות מוכר לך יש ספק אם בקשתך תתקבל.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
תודה על התגובה המהירה.
איך אני מגיש בקשה לביטול?
איל שוב שלום,
עליך להעלות את טיעוניך לביטול הדו"ח על הכתב, חייב לצרף העתק של הדו"ח, רצוי לצרף תמונות היכולות לתמוך בטיעונך. את הבקשה שולחים למפנ"א - מרכז פניות הנהגים הארצי של משטרת ישראל, כתובת: ת.ד. 120 פ"ת מיקוד 49100 .
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר