שלום רב,
יש לי מספר שאלות:
1. האם ישנה איזושהי פרוצדורה בה ניתן לקבל מהמשטרה את פרטיו של אדם שקיבל דו"ח לפניי, על מנת שאוכל לפנות אליו שיעיד לטובתי? והאם העד חייב להגיע פיסית למשפט או שניתן להספתק בתצהיר?
2. בנוגע לצילומים המהווים ראייה: האם ניתן להסתפק בצילומים שלי ובאומדן מרחק שנלקח לדוגמא מ - google maps/ google earth או שיש צורך במשהו רשמי אחר?
3. במידה ויוחלט על הפחתה או זיכוי: האם אהיה זכאי להחזר כלשהו עבור ימי עבודה שהפסדתי?
תודה מראש ובברכה,
אלי
אלי שלום,
1- כן. ע"י פנייה לבית המשפט. אך, זה מסובך ותצטרך להוכיח כי זה נחוץ להגנתך ולא בטוח שביהמ"ש יעתר. [הערת אגב, אם האדם נהג לפנייך איך הוא בדיוק יעיד על מה שראה??].
2 - ניתן להביא צילומים מתוך גוגל מפות.
3-רק במידה של זיכוי [ורק מן העילה ש"לא היה יסוד לאשמה"] תוכל לבקש פיצוי ע"ס הקבוע בסעיף 80 בחוק העונשין.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
שלום,
ראשית, תודה על התשובה.
שנית, לעניין העדות- השוטרת שכתבה לי את הדו"ח הייתה עסוקה בכתיבת הדו"ח של הבחור שעצרו לפניי והיא לא ראתה אותי מתקרב. מי שראה וסימן לי לעצור היה שוטר נוסף שכלל לא מוזכר בדו"ח. למרות זאת, השוטרת ציינה שהייתה קשר עין. גם הבחור שלפניי טען אותו דבר ועל כך אני רוצה שיעיד. לצערי לא לקחתי את פרטיו. האם ישנה גם אפשרות לקבל את פרטיו לפני המשפט? או שעליי לדרוש זאת רק בהגיעי למשפט?
שאלה נוספת האם במידה ולא אזוכה יכולים לחייב אותי בהוצאות משפט של המשטרה למשל או הוצאות משפט אחרות? אני חושש ששכרי יצא בהפסדי..
תודה ובברכה,
אלי
אלי שלום,
1- אני מקווה כי צילמת את חומר הראיות הנמצא בידי המשטרה.(תוכל לראות אולי מזכר / דו"ח פעולה של השוטר הנוסף.
2- על מנת לקבל את פרטיו של הנהג שקיבל דו"ח לפניך, תצטרך לבקש זאת מלשכת תביעות תעבורה...במידה והם יסרבו תוכל לבקש זאת מביהמ"ש אלא שהסיכוי שבקשה כזו תענה בחיוב נמוך.
3-במשפט הפלילי, אין תשלום הוצאות במידה ותפסיד.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר