שלום, המרתי דוח חניה שהגיע לאבי על שמי ופניתי בבקשה לבטל את הקנס לפנים משורת הדין. לפני קבלת התגובה עברתי דירה ושיניתי את הכתובת במשרד הפנים.
לאחר תקופה נכנסתי לבנק ונודע לי שיש עיקול על חשבוני בגלל הדוח הנ"ל. התחלתי מו"מ עם העירייה ושלחתי אישור משרד הפנים על שינוי הכתובת. קיבלתי תגובה כי לפי חוק שינוי כתובת אני אחראית לקבל מכתבים מהכתובת הישנה במשך 49 יום.
האם לא חלה אחריות על הרשות להתעדכן בשינוי כתובות והאם לא היה עליהם לשלוח מכתב נוסף לפני שהטילו עיקול על חשבוני? ביקשתי גם שוב התחשבות במצבי הכלכלי הקשה.
האם כדאי לי להגיע לבית משפט ולהעלות את הדברים האמורים?
שלום לשואל,
1- עליך לבדוק אם תשובת העירייה לבקשת ביטול הדו"ח אכן הייתה במסגרת 50 הימים מיום הודיעך במשרד הפנים על שינוי כתובת מגורים.[סעיף 4 בחוק עדכון כתובת קובע :"שלחה רשות מסמך בדואר לאחר שחלפו 50 ימים מיום עדכון כתובת, לכתובת למשלוח דואר קודמת של אדם, יראו את המסמך כאילו לא הגיע ליעדו, אלא אם כן הוכח אחרת"].
2- במידה והבקשה להתחשבות בריבית הפיגורים לאור שינוי הכתובת תיפול על אוזניים ערלות, בהחלט הייתי חושב על פנייה לערכאה משפטית.[אינני יודע מהו סכום החוב, עליך לשקול שיקולי עלות מול תועלת ולהחליט].
בברכה
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תודה על התגובה המהירה.
לצערי, לא עברו 50 יום, אך האם אין חובה על הרשות להתעדכן בשינוי כתובות אצל משרד הפנים? האם העובדה שמילאתי חובתי כאזרח וכי לא התעלמתי מהחוב וביקשתי להעבירו על שמי והודעתי על שינוי הכתובת עדיין מאפשרת לרשות להטיל עיקול על חשבוני ללא הודעה נוספת? הפניה אכן נפלה על אזניים ערלות. החוב כרגע עומד על כ- 800 ש"ח שעבורי הוא סכום גבוה.
האם כדאי לבקש להשפט?
שלום,
1-לפי החוק חלה חובה על אזרח העובר כתובת לבדוק את תיבת הדואר הקודמת.
2- מבחינה משפטית אם יש לך טענה כנגד העבירה שמיוחסת לך עליך להגיש "בקשה להארכת מועד להישפט"(כי עברת את מניין הימים בהם הייתה לך זכות-כרגע זה ברשות ביהמ"ש וצריך להסביר את הסיבה לאי שליחת הבקשה במועד)הערכאה היא ביהמ"ש לעניינים מקומיים[דין פלילי].
במידה ויש לך טענה כנגד הליכי הגבייה המנהלים יש לפנות לביהמ"ש השלום(ערכאה אזרחית).
בהצלחה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
האם היה על עיריית חולון להוציא דוח חדש על שמי לאחר שהודעתי להם שהעבירה נעברה לכאורה על ידי? הדוח בעצם מעולם לא נשלח על שמי.
האם זה יתן לי עילה נוספת לביטול הקנסות והעיקול?
ברצוני לשלוח את המכתב גם לגורם ממשלתי על מנת להראות שרירות לב. למי כדאי להפנות המכתב?
ביסודי אזרח שומר חוק.
שוב שלום,
1- במידה ושלחת "תצהיר" מאומת ע"י עו"ד וחתום במסגרת 90 הימים, אכן הדו"ח היה צריך לעבור על שמך.
2 - נראה לי שזו עילה לביטול העיקול. בכל מקרה אתה יכול להפנות שאלה זו ל"פורום גבייה -הוצאה לפועל".
3- נציב תלונות הציבור.
בברכה
דורון ויגלר, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר