שלום רב, קיבלתי דו"ח חניה ע"ס 1000 ש"ח על חניית בחניית נכים בחניון גג של קניון. אני מודה שאין לי סיבה מוצדקת לעבירת חניה והסיבה שנאצלתי להחנות שם היא שהיו עוד הרבה חניות נכים ואף חניה רגילה אחת פנויה ואחרי רבע שעה של חיפוש חניה- לקחתי את הסיכון וחניתי בחניית נכים, כי כבר הייתי באיחור לתור שנקבע לי באותה השעה.
בכל מקרה אני מעוניינת לנסות להפחית את הקנס או להמיר לאזהרה.מדובר בדו"ח משטרה. מספר שאלות לי בבקשה:
1. האם יש עדיפות לגשת למשפט או כדאי לנסח מכתב בקשה להפחתת/המרת הקנס?
2. במקרה של משפט - האם אני יכולה להפסיד יותר באם יוחלט שלא לבטל את הקנס?(הוצאות בית משפט או תשלומים אחרים נוספים....)
3.האם יש דרך לברר האם ומתי היו לי עבירות חניה קודמות, ועל סמך זה לבקש אזהרה במקום קנס?
4.האם דוחות עיריה ומשטרה נספרים יחדיו? והאם עבירת תנועה אחרת (לא חניה) גם נחשבת?
תודה מראש!
לילך שלום,
1- את יכולה בשלב מקדמי לבקש את המרת הקנס באזהרה. אלא שעליך לעמוד בקרטריונים שנקבעו להמרה והם: 10 שנות ותקף 5 שנים אחרונות ללא עבירות וכמובן הודיה בביצוע העבירה תוך הבעת חרטה.[שימי לב שבקשה מעין זו מעט "מסנדלת" אותך במידה והמשטרה תסרב ותרצי להישפט].
2-סעיף 230 סיפא בחוק סדר הדין הפלילי קובע שכן.[אך אין הוצאות צד שני/ביהמ"ש בהליך פלילי].
3-עליך לברר עבירות תעבורה בכלל ולא רק עבירות חניה. גשי לדואר שלמי בולי הכנסה ולאחר מכן תגשי לכל תחנת משטרה.
4- לא.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר