שלום,
היום קיבלתי בדואר רשום דוח חניה מעיריית אילת שטוענים שבתאריך 28/01/2011 חניתי במקום שאסור לחניה.
אני לא זוכרת בכלל אם הייתי באילת בתאריך הזה, איפה המקום הזה נמצא, למה הם שולחים דוח אחרי 8 חודשים? האם זה חוקי? יש אפשרות לבטל את הדוח? שישלחו לי צילום של הרכב מבצע עבירה? ולמה הם לא הדביקו לי דוח על הזכוכית???
חשוב לציין שזו הודעה ראשונה על תשלום!
דנה שלום,
1- התיישנות (של העבירה) דו"ח חנייה הינה בת שנה - אי לכך לא ניתן במקרה שלך לטעון להתיישנות.
2- ייתכן, כי הדו"ח המקורי שהוצמד לשמשה נפל/הופל וכיוצ"ב.
3- פקחי העירייה נוטים לצלם את כלי הרכב שעוברים עבירות אך אין חובה לעשות כן.
4- מיום קבלת הודעת הקנס יש לך 30 ימים לבקש את ביטול הדו"ח.
5- יש לך גם את הזכות לבקש (במידה ויש) את תצלום כלי הרכב.[אך בקשה כזו אינה עוצרת את מניין 30 הימים לבקשה לביטול כאמור בסעיף 4 לעיל].
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
את הדוח? מה אני יכולה לעשות במידה והם אומרים שאין צילום של הרכב? אני לא זוכרת מה היה לפני 8 חודשים!
דנה שוב שלום,
1- ניסתי להסביר לך שזה חוקי אם כי בהחלט יתכן כי נגרם לנהג "נזק ראייתי" בשל חלוף הזמן אך החוק התיר זאת.
2- אני מניח שאת יכולה לשחזר ולרענן את זכרונך ע"י ניהול יומן ו/או בדיקת ימי חופשה שביקשת מהמעסיק ועוד.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר